Bérczesi Róbert, a hiperkarma frontembere érettségi tétel lett

Az alternatív zene ikonikus alakja, a hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert érettségi tétellé vált. A magyar irodalom 2019-es tételei között elemezni lehetett a Bérczesi dalszövegeit.

A hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert munkásságát is górcső alá lehetett venni az idei érettségizőknek, magyar irodalomból.

Átadták az Artisjus 2019 díjait: Bérczesi Róbert az év szövegírója, Dés László életműdíjat kapott

Az év produkciójának a Modern Art Orchestra egyik lemezbemutató koncertjét választották. Junior Artisjus-díjjal ismerték el a Mörk és a Blahalouisiana szerzői közösségét, valamint a rock és metál dalokat jegyző Áron András „Apey”-t. Az év komolyzenei műve Kurtág György Milánóban is bemutatott operája lett, a Junior Artisjus-díjat ebben a kategóriában Dobos Dániel kapta.

Talán nem véletlenül az az egybeesés, hogy 2019-ben az Artisjus az év szövegírójának választotta Bérczesit.

Bérczesi Róbert Hiperkarma Magyar Érettségi 2019
Bérczesi Róbert, A Hiperkarma Frontembere Bekerült A Magyar Irodalom Érettségi Tételei Közé 2019-Ben / Fotó: Rácz Tamás

Az Irodalom határterületein belül lehetett választani Bérczesi Róbert dalszövegeit 19. tételként.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mutassa be a lírai én és a költő saját énje közti kapcsolat problematikusságát a hiperkarma együttes Bérczesi Róbert által írt dalszövegeiben, különös tekintettel a zenekar amondó/mitévő című dalpárosára. Feleletében mutassa be a beszédmód változásait az említett dalok szövegében, valamint térjen ki azok prozódiai jellegzetességeire is[/perfectpullquote]

– olvasható az érettségi tételben, amelyet a zenekar is megosztott Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk