Bérczesi Robi a tó közepén zenél – Plusz itt a majdnem teljes Bánkitó line-up!

A tavalyi konteókampány után a Bánkitó egy fokkal valóságosabb zenei videóval jelentkezik. Fogtak négy magyar bandát és leutaztak velük Bánkra, hogy ott forgassanak egysnittes akusztikus videókat. Itt az első premier Bérczesi Robival.

Bérczesi Robi ma még egyedül, júliusban a teltházas Bánkitón játszik

A videó koncepciója az volt, hogy Bánkitós fellépőket szakítsanak ki természetes élőhelyükről és bánki környezetben, a fesztivál előtti tó magányában mutassuk be őket. Az első ilyen videót Bérczesi Robival forgatták a Hiperkarmából.

Bérczesi Róbert – Bár itt lennél [Bánkitó Live]

A tavalyi konteókampány után a egy fokkal valóságosabb zenei videóval jelentkezünk. Fogtunk négy magyar bandát és leutaztunk velük Bánkra, hogy ott forgassun…

Robi egyébként elképesztő figura, legalább 3-4 órán keresztül tartott, mire a helyszínen kitaláltuk és lepróbáltuk a pontos koncepciót. Addig ő szerintem legalább 10-szer sétálta körbe a tavat, közben pedig a teljes Hiperkarma történelmet előadta egy személyben – mondta Lukács Áron, a Bánkitó egyik szervezője.

Publikus a majdnem teljes line-up

A Bánkitó idén is megpróbál majd párat elhozni a világ legjobb alternatív zenekarai közül, a lista pedig ismét szép kerek lett. Jön többek közt a kanadai avant-rock SUUNS Montreálból, a dán alt-punk Iceage. Itt lesz a francia ACID ARAB keleti hangulatú elektronikus formáció is.

3
Bánkitó Fesztivál 2018 / Fotó: Bánkitó Fesztivál Hivatalos Honlapja

A magyarok közül pedig sok-sok minden más mellett az Esti Kornél, a Hiperkarma és a Fran Palermo is. Emellett elkészült a Déli Színpad programja is, ahol ismét találkozhatunk a magyar elektronikus zenei szcéna legnagyobb arcaival. Itt lesz a Changing Grey (live), Bernáthy Zsiga (live), Wave Twins (live), Galactic Jackson, Mesterházy és még sokan mások. Sőt, idén a nagy hagyományokhoz híven ismét Nova Gravity zárja majd a fesztivált a vasárnap hajnali órákban!

Nagyszünet, Tinta, Cökxpon – a minihelyszíneké a jövő!

Idén a Budapest Parkban működő lazulós-ivós-kertmozizós Nagyszünet egy önálló kis helyszínt hoz a Bánkitóra. Itt is a chill, a nyugalom és persze az akusztikus koncertek lesznek főszerepben. Az új helyszín a tó partjára költözik majd, így a kilátás garantált. Emellett minden nap olyan zenészek festik majd alá a tóban pancsolást, mint I am Soyuz, akinek vadiúj EP-je nemrég jelent meg. Vagy Czeglédi Szasza a Run Over Dogs-ból, aki egyébként a Bánkitó zenei koordinátora is egyben. 

Szintén újítás, hogy az eddig a Tábor közepén helyet foglaló S*10 helyszín Tintává transzformálódik és bemászik az erdőbe.

A fák által körülölelt tisztás eddig soha nem látott titkos helyszíne a Bánkitónak. A budai kultúrkocsmának köszönhetően nem csak élettel, de a magyar underground legmélyéről jövő előadókkal is megtelik, klasszikus S*10 érzésben. A neve sem véletlenül lett Mocsár. Hogy csak néhányat említsünk a fellépők közül: a Hangfoglaló programnak köszönhetően jön a babaarcú metál elsőszámú magyar bandája, a SONYA, illetve Emekajji és PMK hip-hop szuperduója, az EPMK. Számítani lehet még ezen kívül a magyar footwork koronázatlan királyaira, az Uffalo Steezre, az imprós-kreatív-élő Peter Problemre, a már nagyon sokadjára Bánkon fellépő Lucrecia Protellorra. Végül, de nem utolsósorban a messzi Dél-Afrikából érkező rapper/producer/dj, RxSolo is itt lesz!

Ahogy a hangorkán Tinta bekerül az erdő mélyébe, úgy érkezik a már szép történettel és hírnévvel rendelkező Cökxpon café a Tábor közepén lévő placcra.

A megfáradt bulizók chillre heverhetnek itt bólogatva. Babzsák, kamillatea, füstölők, altató zene, aztán pár óra múlva irány újból a buli!

2018=2028?

A civil-kulturális programok mindig egy fontos, aktuális és nem egyszer rizikós témát piszkálnak meg a Bánkitón. Idén 2028 és a jövő lesz a fókuszban. Civilekkel, zenészekkel, színészekkel és művészekkel vakarhatják majd a látogatók együtt a fejüket, hogy a világ fordult-e ki a sarkából vagy csak fejjel lefelé tartjuk a térképünket. Napelemes mobilházból vagy robotkacsából lesz majd több? Melyik ellen kell harcolni? Mennyivel lehet még modernebb a modern művészet? És mindenekelőtt, ezek hogyan fognak a társadalomra hatni?

2
Bánkitó Fesztivál 2018 / Fotó: Bánkitó Fesztivál Hivatalos Honlapja

A programok ilyen és ehhez hasonló kérdések köré szerveződnek majd. Sőt, ebben az évben nem csak a fesztiválozók kapnak belőlük, a szervezeteknek közvetlen is szerveznek  a Bánkitón programokat, ezzel segítve szakmai fejlődésüket. A szervezők hamarosan érkeznek a részletekkel.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. július 11-től július 14-ig

Helyszín: Bánki-tó, Bánk, Nógrád megye

Jegyár: bérlet elővételben: 21.000 HUF, napijegy: 9.000 HUF; bérlet helyszínen: 25.000 HUF, napijegy: 11.000 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból