Christine Fenzl fotográfus Land in Sonne című új könyvében fiatalokról készült képek láthatóak, akik Berlini fal leomlása előtti kelet-Németország területein élnek, írja a Creative Boom.

A Napsütötte vidéknek fordítható fotósorozat a Wendekinder-generációt mutatja be, amely a német újraegyesítés után született generációt jelenti. A képek különösképpen Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg és Hohenschönhausen városok szomszédságában élőkre fókuszálnak.

Memo
Wendekinder-Generáció Tagja / Fotó: Christine Fenzl

A generáció szüleinek az életében a Berlini fal a mindennapi élet része volt, de az ő életükben ez már aligha lenne elképzelhető. Most, 30 évvel a Berlini fal leomlása után a lenyűgöző és érzékeny képeken a gyönyörű napfényben sütkérező fiatalokat láthatunk, akiknek a környezete óriási változásokon megy keresztül, főleg ott ahol az egykori szovjet épületek idézik meg a múltat.

Lenyűgözően művészi fotók, amik az utcai élet ikonikus pillanatait mutatják be

Az utcai fotográfia egy olyan műfaj, amely a fotós és a téma nyilvános helyeken történő véletlen találkozásából fakad. A világhírű Magnum Photos ügynökség fotósai az utcai fotózás műfajának kiemelkedő képviselői, akik már több mint hatvan éve kapják lencsevégre a mindennapi élet ikonikus pillanatait.

Fenzl a saját bőrén is megtapasztalta azokat a változásokat, amelyek a fal leomlása után következtek be. 1992-ben költözött a Berlinbe, ahol a híres amerikai fotográfusnő Nan Goldin asszisztense lett. Először a város nyugati felében élt, majd pedig a Mitte elnevezésű központi városrészbe költözött, amely egykor kelet-Németország része volt, ahol napról-napra érzékelhető volt a változás a felújítások és az átalakítások miatt. Vannak olyan részek, ahol már fel sem fedezhető a fal egykori nyomvonala.

“Attól félek, hogy elvesznek azoknak az időknek a képei. A változás folyamatos, de ennek ellenére a város megosztottsága még érezhető, fontosnak tartom, hogy arcot adjak a Wendekinder-generációnak. Azokat a fiatal nőket és férfiakat akarom megragadni, akik ebben a különleges időszakban születtek, hiszen részesei az írott történelem ezen szakaszának „ –  mondta Fenzl.

Berlini Fal
A Berlini Fal Egykor / Fotó: Múlt-Kor

A Land in Sonne című kiadvány szövegét Nan Goldin és Dani Levy filmkészítő jegyzi.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.