Nézem Fotó Lenyűgöző erejű képek a Berlini fal leomlása utáni kelet-német...

Lenyűgöző erejű képek a Berlini fal leomlása utáni kelet-német fiatalokról

Promóció

Christine Fenzl fotográfus Land in Sonne című új könyvében fiatalokról készült képek láthatóak, akik Berlini fal leomlása előtti kelet-Németország területein élnek, írja a Creative Boom.

Promóció
- Advertisement -

A Napsütötte vidéknek fordítható fotósorozat a Wendekinder-generációt mutatja be, amely a német újraegyesítés után született generációt jelenti. A képek különösképpen Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg és Hohenschönhausen városok szomszédságában élőkre fókuszálnak.

Wendekinder-generáció tagja / Fotó: Christine Fenzl

A generáció szüleinek az életében a Berlini fal a mindennapi élet része volt, de az ő életükben ez már aligha lenne elképzelhető. Most, 30 évvel a Berlini fal leomlása után a lenyűgöző és érzékeny képeken a gyönyörű napfényben sütkérező fiatalokat láthatunk, akiknek a környezete óriási változásokon megy keresztül, főleg ott ahol az egykori szovjet épületek idézik meg a múltat.

Lenyűgözően művészi fotók, amik az utcai élet ikonikus pillanatait mutatják be

Az utcai fotográfia egy olyan műfaj, amely a fotós és a téma nyilvános helyeken történő véletlen találkozásából fakad. A világhírű Magnum Photos ügynökség fotósai az utcai fotózás műfajának kiemelkedő képviselői, akik már több mint hatvan éve kapják lencsevégre a mindennapi élet ikonikus pillanatait.

Fenzl a saját bőrén is megtapasztalta azokat a változásokat, amelyek a fal leomlása után következtek be. 1992-ben költözött a Berlinbe, ahol a híres amerikai fotográfusnő Nan Goldin asszisztense lett. Először a város nyugati felében élt, majd pedig a Mitte elnevezésű központi városrészbe költözött, amely egykor kelet-Németország része volt, ahol napról-napra érzékelhető volt a változás a felújítások és az átalakítások miatt. Vannak olyan részek, ahol már fel sem fedezhető a fal egykori nyomvonala.

“Attól félek, hogy elvesznek azoknak az időknek a képei. A változás folyamatos, de ennek ellenére a város megosztottsága még érezhető, fontosnak tartom, hogy arcot adjak a Wendekinder-generációnak. Azokat a fiatal nőket és férfiakat akarom megragadni, akik ebben a különleges időszakban születtek, hiszen részesei az írott történelem ezen szakaszának „ –  mondta Fenzl.

A Berlini fal egykor / Fotó: Múlt-kor

A Land in Sonne című kiadvány szövegét Nan Goldin és Dani Levy filmkészítő jegyzi.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3