Berlini orvosok szerint a Pussy Riot-os Verzilovot valószínűleg megmérgezték

A Pjotr Verzilovot kezelő berlini orvosok azt állítják, a férfit valószínűleg megmérgezték, hozzátéve, hogy nincs más magyarázat a tüneteire. 

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Pjotr Verzilov elveszítette a látását, majd a mozgásképességét is, és mentők vitték kórházba Moszkvában. A Pussy Riothoz kötődő aktivistát azóta a német fővárosban kezelik. Szombaton a Cinema for Peace Foundation szállította a férfit Berlinbe. A civilszervezet támogatja a Pussy Riot aktivista tevékenységét. A berlini orvosok szerint Verzilov nagy valószínűség szerint mérgezés áldozatául esett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Benyomásaink és a vizsgálatok eredményei, valamint a moszkvai kollégák által megosztott információk arra utalnak, erősen valószínűsíthető, hogy mérgezés történt   [/perfectpullquote]

– mondta Kai-Uwe Eckardt, az egyik vezető kórházi orvos.

A berlini orvosok azonban azt még továbbra sem tudják megállapítani, hogy pontosan milyen anyag felelős a mérgezésért. Különböző teszteket végeznek a méreg beazonosítása érdekében. A laboratóriumi tesztelést viszont nehezíti, hogy majdnem egy hét is eltelt már a szer testbe való bejutása óta. 

Az viszont biztos, hogy a toxin zavart okozott Verzilov idegrendszerében.

A kórház igazgatója, Dr. Karl Max Einhäupl elmondása szerint nem valószínű, hogy az aktivista régóta tartó betegségben szenvedett vagy drogproblémák okozták a rosszullétét. 

1986Ffaa A6Fd 4Bd5 9691 2A6Ca0A06Eb9
Verzilov Akcióban 2018 Nyarán A Futball Vb Döntőjében / Fotó: Ap / Martin Meissner

Einhäupl hozzátette, a 30 éves orosz-kanadai férfi “egészségi állapota napról napra javul, és már nincs életveszélyes állapotban”. Továbbra is intenzív gondozásban részesül.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból