Bernie Sanders polemikája az ezredfordulós generáció millióinak hangját képviselte az Instagramon keresztül. Olyannyira, hogy a zeneipar talán legfontosabb díjára, a Grammyre is jelölték a 74 éves szenátort és punkikont

Bernie Sanders az Our Revolution: A Future to Believe In-hez készített hangoskönyvének köszönhetően kaphatott jelölést a díjra. A felvétel Mark Ruffaló narrációjára mondjuk jobban rávilágít, mint Bernie hirtelen brooklyni ritmusára, de ahogy egy büszke amerikai rád kiáltana ujját rázva, a szabályok így is érvényesek.

160608135318 01 Bernie Sanders 0608 Super 169
/ Fotó: The Guardian

A könyv a 2016-os elnöki választások elején íródott, és Bernie ellenálló álláspontját mutatja be egészen a szabad egyetemi oktatástól a jövedelemegyenlőtlenségig.

Bernie Sanders – We Shall Overcome (OFFICIAL VIDEO)

In 1987, Bernie Sanders recorded a folk album with thirty Vermont musicians and singers. Producer Todd R. Lockwood remembers how it all came together… The …

Bernie ugyanakkor a Grammyért való versengésért sincs oda. A kategóriájába sorolt egyéb jelöltek között szerepel Neil Degrasse Tyson, aki nagy valószínűséggel hozta Bernie-t és Trumpot egy tweet alá, amiben azt kéri a keresztényektől, hogy vizsgálják felül Jézus törvényeit a határok megerősítését illetően.
 Akármi is lesz, Bernie-nek már van egy zenei megjelenése, amivel villanthat: egy 1977-es folk album, a We Shall Overcome, ami idén lesz 30 éves úgyhogy ha más nem, legalább azt megünnepelhetjük. 
 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk