Beszélgetés az első Prágai Tamás-díjas, Hajós Eszter írónővel

Hajós Eszter, aki az első ízben átadott Prágai Tamás-díj nyertese, debütkötetét, a Bejárati égboltot mutatja be a Gólyában.

Az este folyamán Bánki Éva írónő és irodalomtörténész, Géher István László, József Attila-díjas magyar költő, műfordító beszélget az elsőkötetes szerzővel. Lesz felolvasás a kötetből, ének és hegedűszó.  

Hajós Eszter prózagyűjteménye kapta a Napút/Napkút-műhely első ízben átadott Prágai Tamásról elnevezett díját, 2016-ban, amelyet a szerkesztőségbe és egész éves pályázatára nagy számban érkező írások alapján ítél meg a rovatvezetők alkotta zsűri – leendő elsőkönyves alkotókat így kötethez segítve.

Hajós Eszter nemrég végzett a KRE BTK Irodalom- és kultúratudomány MA szakán, és már 2013 óta publikál a Látó, a Helikon, a Várad, a Sikoly, az Új Forrás, az Irodalmi Szemle, a Bárka, az ÚjNautilus és a SZIFONline folyóiratokban.

A könyvről ismertetőt és ajánlót Bánki Éva, a KRE BTK Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék docense írta.

A gyökerükkel gondolkodnak a fák. Legérzékenyebb, emlékezni, figyelni és irányítani képes szerveik mélyen a föld alatt vannak, és itt, a mélyben „töprengik ki” a pompásabbnál pompásabb lombokat

– mondja Bánki.

A költőként is izgalmas nyelvet kimunkáló Hajós Eszter is így tesz, szinte minden kisprózáját (melyek kisprózák ugyan, de egyszersmind „nagy versek” is) a legalapvetőbb egzisztenciális tapasztalatok kimondásával indítja: milyen az ég, milyen a föld, hol a helyem, ki vagyok. A többféle műfajt és hagyományt egymásba tükröző írásokban a teljességhez a gyerekkor esszenciális magára hagyatottságából kiindulva jutunk el

– folytatta.

A kötetről Bánki Éva írónő és Géher István költő fog beszélgetni a szerzővel.

#facebook

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. október 10. – 18:30

Helyszín: Gólya, Budapest

Jegyár: Ingyenes

Kezdőlap > Uncategorized > Beszélgetés az első Prágai Tamás-díjas, Hajós Eszter írónővel
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból