Akármennyire tűnhet tökéletesnek a hírességek élete, ők is emberek, a betegségek bizony őket sem kerülik el.

Toni Braxton – Lupus és antifoszfolipid szindróma

Az R&B énekesnő, zeneszerző és dalszövegíró, a hatszoros Grammy-díjas Braxton 15 éves kora óta szenved krónikus betegségekben. Ekkor fedezték fel nála a lupus-t és az antifoszfolipid problémát. A szisztémás lupus olyan autoimmun betegség, mely a test bármely részét képes károsítani és négyszer annyit nőt érint, mint férfit. Toni Braxton együtt él ezekkel a gyógyíthatatlan betegségekkel úgy, hogy megtanulta őket karbantartani és eszközölte életmódjában a megfelelő változtatásokat.

Halle Berry – 1-es típusú cukorbetegség

Az ünnepelt színésznő egész életében küzd a cukorbetegséggel. Önkéntesként jótékonykodik is egy amerikai diabétesz egyesületnél, ő maga pedig az egészséges, cukorbeteg étrend követésével és rendszeres mozgással tartja magát karban, hogy az inzulinfüggő diabétesze a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a mindennapjait.

Lil Wayne – Epilepszia

2012-ben, miután több görcsös rohama volt, az orvosok megállapították, hogy a rapper epilepsziában szenved. Az egymást követő rohamok úgy lelassították az énekes szívverését, hogy az halálközeli állapotba került. Lil Wayne ekkor állt nyilvánosság elé a betegségével, immár “komolynak” nevezve azt.

Kapcsolódó cikk

Hiressegek Rokonok Diana Hercegno Benedict Cumberbatch

Te sem tudtad, hogy ez a 24 híresség rokonságban van egymással

Kevesen tudják, hogy ezek a hírességek nem csak a vörösszőnyegről ismerik egymást.

Elolvasom a cikket »

Tom Hanks – Cukorbetegség

A színész 6 éves kora óta él együtt a diabétesszel. Ám életmódját nem ennek megfelelően folytatta, megtagadta az orvosi kezeléseket. Ahogy ő mondta, nagy butaságot követett el, azt hitte, hogy a cheesburgeréből kiveszi a sajtot, akkor minden rendben lesz. De mint kiderült, a dolog ennél jóval összetettebb.

Catherine Zeta-Jones – Bipoláris affektív zavar II-es típus

Magánélete leginkább arról ismert, hogy férje, Michael Douglas torokrákban szenvedett. Azt viszont kevesen tudják, hogy ő maga is küzd egy krónikus betegséggel. A bipoláris affektív zavar II-es típusát a depresszió és a mánia váltakozása jellemzi. A színésznőnél 2011-ben diagnosztizálták a betegséget, amiről azt mondta, az életében a legjobb dolog volt, hogy végre kiderült, mi van vele. Mivel az emelkedett hangulat és a levertség váltakozása jellemzi a betegséget, Catherine Zeta-Jones fő célja, hogy a középúton tudjon maradni.

Marcia Cross – Krónikus migrén

A Született feleségekből ismert Marcia Cross-nál 14 évesen jelentkeztek az első migrének. Tévéreklámban is feltűnt és arra buzdított mindenkit, akinek gyakran van erős fejfájása, hogy keresse fel az orvost, hátha krónikus migrén áll a háttérben. A színésznőnél rengeteg olyan dolog van, ami képes előidézni a migrénes rohamokat, pl. a csokoládé és az alkohol is. A legjobb módszer számára, hogy mindenhova magával viszi a gyógyszereit.

Kapcsolódó cikk

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.