Véglegesen bezár a Láthatatlan Kiállítás a Millenáris Parkban

A Láthatalan kiállítás mellett a Millipop Mosolygyár is véglegesen bezár. De nem a koronavírus-járvány miatt, hanem azért, mert az alapítvány másra akarja használni a területet.

"Egyik napról a másikra"

A parlament döntése miatt be kell zárnia a Láthatatlan Kiállításnak a Millenáris Parkban – írja a Telex a Láthatatlan Kiállítás honlapján megjelent közlés alapján.

bezar a lathatatlan kiallitas budapest szobak
/ Fotó: A Láthatatlan kiállítás hivatalos weboldala

Eszerint a vakok és gyengénlátók által tapasztalt élethelyzeteket teljes sötétségben bemutató tárlatot nem a koronavírus kényszerítette bezárásra, hanem ahogy írják: “az országgyűlés – egyik napról a másikra – egy új törvény megszavazásával, azonnali hatállyal szüntette meg bérleti szerződésünket.”

Kiemelik, hogy ennek oka nem gazdasági volt, hanem a Millenárist más tevékenységre akarják majd használni.

Október közepén fogadta el az országgyűlés

A kiállítás így a mostani helyén november 22-én nyit ki utoljára. A szintén a Millenáris területén működő Millipop Mosolygyár pedig hat év után november 2-án volt kénytelen bezárni, ugyanezen okokból.

A Telex hozzáteszi: az országgyűlés október közepén fogadta el azt a törvénymódosítást, amely új vagyonkezelő alapítványok létrehozását tette lehetővé, az egyik ilyen a Millenáris Park üzemeltetésére létre hozott Millenáris Tudományos Kulturális Alapítvány. Az említett törvénymódosításban arról írtak, hogy a hatálybalépés napjával megszűnnek a bérleti jogviszonyok, de a bérlőket azonnal és teljesen kártalanítják.

A Láthatatlan Kiállítás honlapján hangsúlyozzák: “a tulajdonosuk elkötelezettek a további működtetés iránt; és a Láthatatlan Kiállítás, mint tevékenység nem szűnik meg, programjaink – ugyan más formában – de elérhetők lesznek.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból