Bill Nye szerint az emberiség soha nem fog a Marson élni

Billy Nye műsorvezető szerint az emberiség soha nem fog a Marson élni. Ez rossz hír lehet Elon Musk számára, aki azon ügyeskedik, hogy eljusson a bolygóra.

Elon Musk sajnálhatja. A The Science Guy néven ismertté vált műsorvezető, Bill Nye szerint az, hogy az emberek valaha letelepülnek a Marson és kolonizálják a vörös bolygót, teljesen nonszensz.

A impact
Mars egy sci-fi, mármint az eljutása / Fotó: Impact

Sőt, ez csak science fiction. Bill Nye úgy véli, teljesen alkalmatlanok vagyunk rá, hogy megszelídítsük a Marsot. Mint mondja, még a Földdel sem tudunk rendesen bánni, nemhogy egy ilyen óriási méretű bolygóval.

Bill Nye Answers Even More Science Questions From Twitter | Tech Support | WIRED

Bill Nye uses the power of Twitter to answer even more science questions. How does the internet work? What’s the difference between a meteor, meteorite, and …

Bill Nye a National Geographic legújabb sorozatában is feltűnik, ahol szintén elmondja a véleményét arról, hogy teljesen értelmetlen azon agyalni, hogy a Marsra költözünk. Nye szerint semmi értelme nincs meghódítani a vörös bolygót, hiszen ott nagyon hideg van, és víz is alig van.

A volt NASA-kutató szerint léteznek földönkívüliek, csak el akarják titkolni

A NASA ex-kutatója, Kevin Knuth úgy véli, számos kormány el akarja titkolni a földönkívüliek létezését, és valljuk be, ha valaki tud erről a témáról egyet s mást, az ő. A szakember jelenleg egy New York-i egyetemen tanít. Azt mondja, az idők során számos bizonyíték halmozódott fel, ami alátámasztja az idegen életformát.

Azt a komoly tudományos véleményt is hozzátette a Bill Nye, hogy egyáltalán nem lehet ott semmit enni. És ami még fontosabb, még lélegezni se lehet semmit, hiszen nincs is levegő.

A NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának új évada november 18-án startolt egyébként az ismeretterjesztő adón.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból