A gyermekeink és egyben a bolygónk jövője rajtunk múlik. Szülőként nagy felelősségünk van abban, hogy a gyermekeinket a megfelelő irányba tereljük, és különösen igaz ez a környezettudatos szemléletmód kialakítása esetén.
A billenőfedeles szemetesek megfelelő használata csak az első lépés ezen az úton.

A billenőfedeles szemetes használata lehet az első lépés

A megfelelő szemlélet kialakítása már nagyon kicsi korban elkezdődik, ezért érdemes minél hamarabb elülteni a helyes gondolatokat a kicsi fejében. Ők még tudatos döntések nélkül másolják le a jó és a rossz cselekedeteket, ezért nagyon fontos, hogy jó példát mutassunk nekik. Az otthonunkat is ennek megfelelően kell felszerelnünk.

A Szemetesek.hu webáruház billenőfedeles szemetesei remek alapot nyújthatnak a hulladék helyes kezelésének elsajátítására. Ha több modellt szerzünk be belőle, akkor megmutathatjuk a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, így gyermekünk már idejekorán teljesen természetesnek veszi majd az elkülönített hulladékgyűjtést. Érdemes minél kisebb kortól bevonni őket a műveletbe, hogy később teljesen természetes legyen számukra a folyamat.

Fontos az alapok megteremtése

Az élhetőbb környezet megteremtése a mi generációnk feladata, így a természet védelmére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Az első és legfontosabb tanítás, hogy az utcán, illetve az autóból nem dobunk ki szemetet, mindennek megvan a maga helye és ideje. Az apróságok könnyen játéknak foghatják fel a hulladék szétválogatását, és a színes szemetesekbe történő bedobását, így az biztosan nem fog problémát okozni.

A másik nagyon fontos témakör a műanyag kérdése. A gyermekeket általában számtalan szintetikus anyagból készült játék veszi körül, de odafigyelhetünk arra, hogy ezek inkább természetes anyagból, például fából készüljenek. Ennek remek alternatívája lehet a játékbérlés, valamint a családban történő cserebere is.

A jó szemlélet a felnőtté válás része

Mára már szerencsére kivonták a forgalomból a műanyag szívószálakat, helyettük papírból készült termékeket szerezhetünk be. Fontos azonban, hogy amennyiben az alternatív szívószálak anyagválasztása megengedi, használjuk újra őket, nem kell, hogy minden egyszer használatos eszköz valóban a kukában landoljon egyetlen használat után.

Jó, ha az éves lomtalanítás folyamatába bevonjuk a gyereket, és a számunkra feleslegessé vált holmikat eladományozzuk. Ezzel a folyamattal nemcsak a hulladékkezelésbe vonjuk be őket, hanem a karitatív tevékenységek fontosságára is felhívjuk a figyelmét.

Ha tehetjük, autó helyett válasszuk a kerékpáros közlekedést, és a táplálkozásra is fektessünk nagy hangsúlyt. Hívjuk fel a figyelmét arra, hogy ne égjen feleslegesen a villany, használja megfelelően a billenőfedeles szemetest, és a csapból folyó vízzel is csínján bánjon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk