Billie Eilish csatlakozott a #JusticeForGeorgeFloyd és #BlackLivesMatter mozgalmakhoz, továbbá elítéli a rendőri túlkapást, amely George Floyd halálához vezetett.

Eilish nyugalomra intette a fehéreket

Tragikus esemény tartja lázban Amerikát. George Floyd halála miatt Minneapolisban tüntetések alakultak ki, miután az afroamerikai férfi a rendőri intézkedés közben vesztette életét. Billie Eilish az esetet követően Instagram-hadjáratba kezdett, hogy igazságot tegyen, írja a Variety.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A héten megpróbáltam rájönni, hogyan lehetne ezt a helyzetet finoman megközelíteni[/perfectpullquote]

– írta az énekesnő az Instagramon.

Billie Eilish George Floyd
Billie Eilish A When The Party’S Over Videóklipben / Fotó: Centrifugal Productions

Eilish végül úgy döntött, ami a szívén az a száján és megosztotta rajongóval a véleményét. Eilish a mondandóját az All Lives Matter (Minden élet számít) szlogent hangoztató embereknek címezte. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez most nem a fehér emberekről szól, hanem a feketékről, tehát a #BlackLivesMatter-kampány a helyesebb, miszerint a feketék élete számít. Eilish továbbá elítélte a fekete emberek elleni rendőri brutalitást az Egyesült Államokban.

Az újságírókat sokkolta a CNN riporterének letartóztatása

George Floydot pár nappal ezelőtt, hétfőn rángatták ki a kocsijából az amerikai rendőrök, miután egy közeli üzletben dolgozó kihívta őket és hamis pénzzel való fizetéssel gyanúsította meg a férfit. Floydot a földre teperték, a minneapolis-i tiszt pedig több, mint 8 percen keresztül térdelt a nyakán, zsebre tett kézzel, mit sem törődve a körülötte állók figyelmeztetésével a fekete férfi állapotáról.

“Ha még egyszer meghallom, hogy egy fehér ember azt mondja, hogy minden élet számít, akkor megőrülök. Kib_szottul befoghatnátok” – háborgott Eilish.

Több sztár is felszólalt az eset kapcsán

Az énekesnő szerint most a feketéknek van szüksége segítségre, hiszen őket érte atrocitás. Az énekesnő hasonlattal igyekezett megértetni álláspontját a rajongóival. Ha valakinek kigyullad a háza az nem azt jelenti, hogy a többi ház nem számít, de a tűzoltásra az égő háznál van szükség, vélekedik az énekesnő.

Megérkezett Billie Eilish videója a testszégyenítésről

Billie Eilish a közönség előtt, az egész világ szeme láttára nőtt fel. Tizennégy éves kora óta, amikor először feltűnt a SoundCoudon, azaz több mint négy éve milliók figyelik minden rezdülését. Mindez a közösségi média korában még erőteljesebb figyelmet és kitettséget jelent akár a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest is.

Eilish posztja végén rávilágított arra is, hogy a világot fehér kiváltságosok irányítják, és ezért éri több üldöztetés a feketéket. Nyilatkozatával csatlakozott olyan sztárokhoz, mint Kim Kardashian vagy Taylor Swift, akik szintén felszólaltak George Floyd halála kapcsán.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.