Billie Eilish gondosan megkomponált videóban üzen a külsejét kritizálóknak. Egy ideje tematizálja a testszégyenítést.

Nem az ő felelőssége

Billie Eilish a közönség előtt, az egész világ szeme láttára nőtt fel. Tizennégy éves kora óta, amikor először feltűnt a SoundCoudon, azaz több mint négy éve milliók figyelik minden rezdülését. Mindez a közösségi média korában még erőteljesebb figyelmet és kitettséget jelent akár a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest is.

Billie Eilish Testszegyenites Video
Billie Eilish / Fotó: John Salangsang / Bei / Shutterstock

Néhány éve Eilish már világsztárnak számít, pedig még csak tavaly decemberben töltötte be 18. életévét. Most egy hatásos videóval jelentkezett, amelyben elmondja véleményét a külsejét ért kritikákról, írja a Variety.

Billie Eilish kiröhögte Lil Pumpot, miután a rapper szerelmet vallott neki

Billie Eilish Instagram-oldalán indított élő videót, és a kommentek közt egy ismert név is feltűnt, aki tett egy szerencsétlen próbálkozást arra, hogy felszedje az énekesnőt. Az élőzés során Eilish az Amerikai szépség filmzenéjéből énekelt részleteket, eközben bukkant fel Lil Pump a kommentszekcióban, és mindenféle kertelés nélkül a lényegre tért.

Miután híres lett, nagyon sokan véleményt nyilvánítottak Eilish hitelességével kapcsolatosan. Megjegyzést tettek arra is, mennyire idegenkedik attól, hogy úgy öltözködjön, ahogy az egy sztárolt énekesnőtől elvárható.

wake up

No Description

Ehelyett bő és túlméretes ruhákban mutatkozik, mint egy rapper vagy egy átlagos kamasz. A videóban az énekesnőt egy sötét helyiségben látjuk. Lassan leveszi a pulóverét, miközben testképről és testszégyenítésről beszél.

A márciusban megkezdett turnén debütált a videó

A Not My Responsability (Nem az én felelősségem) című klipben a Eilish a rá jellemző suttogó hangon kérdezi: „Tényleg tudod, hogy ki vagyok?”

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Örülnél, ha kisebb lennék? Gyengébb? Lágyabb? Magasabb? Szeretnéd, ha befognám? Zavar a vállam?[/perfectpullquote]

– tesz fel további kérdéseket az őt ért kritizáló megjegyzések alapján. A klip vége felé Eilish egyre mélyebbre süllyed a sötét vízben.

„A testalkatuk alapján beskatulyázzuk az embereket. Megmondjuk, hogy kicsodák. Megmondjuk, mire jók. Ha több ruha lenne rajtam, ha kevesebb, ki dönti el, hogy mi vagyok? Tényleg a te észleléseden alapul, hogy mennyit érek? Vagy a rólam kialakított véleményed nem rám tartozik?” – kérdez tovább az énekesnő.

Billie Eilish – NOT MY RESPONSIBILITY – a short film

a short film originally produced for and seen on tour made by billie eilish do you know me? really know me? you have opinions about my opinions about my musi…

A klipet először a Where Do We Go? turnéján láthatta a közönség. A különleges betétszámként levetített videóról beszámoltunk, ugyanezen a cikkünkben Eilish teljes szövegét is lefordítottuk magyarra. A turné mindössze három koncertig tartott, mert márciusban a koronavírus-járvány miatt meg kellett szakítani, a fellépések időpontjait későbbre elhalasztották.

Billie Eilish távolságtartási parancsot adatott ki egy rajongója ellen

Billie Eilish, a 18 éves, széles körökben ismert és meglehetősen nagy rajongótáborral rendelkező énekesnő hétfőn aláírta az időleges távolsági parancsot egy rajongója ellen, aki különböző indokok miatt az elmúlt egy héten hét alkalommal lépte át szülei birtokának határát, engedély nékül.

Mindennek ellenére mégsem olyan szörnyű Billie Eilish-nek lenni, hiszen éppen ő nyilatkozta, hogy élete legjobb időszakában van. Amíg újra turnézhat, addig is elfoglalja magát: hamarosan apukájával fog közös rádióműsort vezetni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet