A legnagyobb baromságok, amelyekért milliókat adtak mások

Tudni szeretnéd, mennyit ér Britney Spears levágott haja vagy Justin Timberlake meghagyott szendvicse?

Magas összegek a legfurcsább dolgokért

draga dolgok 3
/ Fotó: Bright side

Festményt vásárolni és falra akasztani, hogy gyönyörködjünk benne, teljesen normális dolog. De megvásárolni egy olyan képet, amely csak a művész képzeletében létezik, már nem biztos, hogy jó befektetés. Egy New York-i múzeumban kiállítást is szerveztek láthatatlan művészi alkotásokból. Az egyedüli módja, hogy ezeket a képeket élvezhesd, a művész elmondása és a benyomásaid.

Összegyűjtöttünk 14 olyan hihetetlen és bizarr dolgot, amelyekért magas összegeket voltak hajlandóak kifizetni a vásárlóik.

Rendetlenség

A legtöbb ember álma lehet, hogy a lakásában lévő rendetlenséget pénzzé tegye. A brit művésznek, Tracey Eminnek ez sikerült is. Párkapcsolati nehézségei miatt napokig ki sem mozdult ágyából. Ahelyett, hogy rendbe rakta volna a felfordulást, My Bed néven elárverezte azt, és 4 millió dollárt zsebelt be hanyagságáért.

draga dolgok 1
/ Fotó: Bright side

Víz

1977 Elvis Presley leleményes asszisztense eladta azt a pohár vizet, amit a király nem ivott meg teljesen. Az eset egy észak kaliforniai koncert után történt. Azt nem tudni, hogy a vásárló mennyit élvezhetett a vízből, hiszen az aukció végére a nagy része elpárolgott az italnak, amely 455 dollárért került eladásra.

draga dolgok 2
/ Fotó: Bright side

Haj

Britney Spears 2007-ben azzal sokkolta a rajongóit, hogy teljesen kopaszra nyiratkozott. A szépségszalon tulajdonosa úgy döntött elárverezi a hátrahagyott hajszálakat, nem kevesebb, mint 1 millió dollárért. Az aukció hajcsatokat és energiaitalt is tartalmazott, amiket a sztár hagyott az üzletben maga után.

draga dolgok 3
/ Fotó: Bright side

3000 dolcsis szórakozás

Négy vicces és okos srác úgy döntött, hogy Ebay-en eladják szabadidejük egy részét. A 3000 dolláros ajánlat egy vidám hétvégéről szólt, amely tartalmazta az ételt, italt és az élvezetes beszélgetéseket. Nem rossz start up ötlet diákoknak – összegyűjteni a legjobb haverokat és extra pénzt keresni egy hétvégén.

draga dolgok 5
/ Fotó: Bright side

Golflabdák

Ezek a golflabdák nem azért olyan különlegesek, mert egy híres golfozóé voltak. Hanem azért, mert egy piton jóízűen lenyelte őket. Miután egy sürgősségi műtét keretén belül kioperálták a labdákat, amik 1400 ausztrál dollárért keltek el.

draga dolgok 4
/ Fotó: Bright side

Szendvics

2004-ben Diana Duyser egy sajtos szendvicsbe harapott, majd 10 évre megfeledkezett róla. A szendvics penészedni kezdett, amelyben a nő Szűz Mária alakját vélte felfedezni. Az isteni kinyilatkoztatás 28.000 dollárt ér.

draga dolgok 6

Taknyos zsepi

Scarlett Johansson a The tonight showban használt zsebkendője is egy aukción kötött ki. A műanyagzacskóban értékesített ereklye 5300 dollárt kóstált. De, hogy ezt mire használta a vásárlója, az talány.

draga dolgok 7
/ Fotó: Bright side

Semmi

2011-ben a Fresh Air című „festmény” kelt el 10.000 dollárért, amiben gyönyörködni sem lehet, mert csupán a festő képzeletében létezik. A MONA (The Museum of Non-Visible Art) kizárólag olyan alkotásokat értékesít, amelyek a művészek fejében léteznek csak. Légből kapott ötletek.

draga dolgok 8
/ Fotó: Bright side

Homlok, mint reklámfelület

A Utah államban élő Kari Smith a homlokát adta ki reklámfelületként. A Golden Palace cég kapva-kapott a lehetőségen és a webcímét tetoválta a nő homlokára, 10.000 dollár ellenében.

draga dolgok 9
/ Fotó: Bright side

Egyedi domain név

2009-ben a QuinStreet nevű cég, 16 millió dollárt fizetett az insure.com egyedi domain névért. Ezzel pedig a Guinness rekordok könyvébe is belekerült.

via GIPHY

Ételmaradék

Justin Timberlake meghagyott 2 szerelt francia pirítóst egy rádióinterjú során, amiért egy 19 éves rajongója 1025 dollárt fizetett. A rádió a pénzt jótékonysági célokra ajánlotta fel.

draga dolgok 10
/ Fotó: Bright side

Levegő

Egy leleményes riporter az álompár, Angelina Jolie és Brad Pitt közös lélegzetét gyűjtötte be a vörös szőnyegen egy kis dobozkába. Amit később 530 dollárért adott el.

draga dolgok 11
/ Fotó: Bright side

Egy név

Nem csak a homlokot lehet reklámcélokra értékesíteni. Egy connecticuti család az újszülött gyermekük nevét bocsátotta áruba. Az Ebay-es az aukciót a Goldenpalace.com nyerte el így lett a gyermek neve Golden Palace Benedetto, potom 25 ezer dollárért.

via GIPHY

Szemét

Justin Gignac festő bebizonyította, hogy jó csomagolással bármit el lehet adni. 10 dollárért kezdett kis üvegdobozkákat árulni, amelyekben szemét volt. A rajongóknak annyira tetszett az ötlet, hogy mára már 100 dollárt is hajlandóak fizetni a „termékért”.

draga dolgok 12
/ Fotó: Justin Gignac

DiCaprio

A sztárok néha áruba bocsájtják a velük töltött idő lehetőségét. Leonardo DiCaprio a Virgin Galactic szuborbitális űrhajón való utazását tette elérhetővé 1,5 millió dollárért. Vasily Klyukin orosz üzletember vásárolta meg a lehetőséget, de az utazásra eddig még nem került sor. A pénz természetesen jótékonysági célokra ment.

draga dolgok 13
/ Fotó: Forbes

Köszönjük, Bright Side!

További érdekességekről olvashatsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból