Nézem Film Bob Dylan fia készített dokumentumfilmet Soros Györgyről

Bob Dylan fia készített dokumentumfilmet Soros Györgyről

Promóció

Bob Dylan fia, Jesse Dylan készített dokumentumfilmet Soros György életéről, írja a The Hollywood Reporter.

Promóció
- Advertisement -

A sokak által démonizált Soros György az egyik legkevésbé értett személy a jelenkori események színpadán. Jesse Dylan Soros című dokumentumfilmje igyekszik jobban megismerni az ellentmondásos figurát, interjút készített a milliárdossal, néhány csodálójával és az őt kritizálókkal egyaránt.

Soros György milliárodos üzletember / Fotó: Avondhu

A dokumentumfilm olyan személyeket szólaltat meg, mint Stephen Bannon vagy a Fox News házigazdája, Tucker Carlson, akik kifejtik negatív véleményeiket Sorossal kapcsolatban. A dokumentumfilm megpróbál utána járni a személyével kapcsolatos antipátiának, amely részben a gazdasági válság idején folytatott ténykedéseiből és a Bank of England elleni gazdasági machinációiból fakad.

Az Oscar-díjas Martin Scorsese Bob Dylan legendás turnéjáról készít filmet

A Rolling Thunder Revue című koncertkörútról szóló filmben új interjúk is lesznek Bob Dylannel. Erről a Netflix streamingszolgáltató számolt be, mely még idén műsorára tűzi az alkotást. A Variety.com filmes portál szerint a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story kevésbé lesz klasszikus dokumentumfilm, mint Scorsese 2005-ös, szintén Dylanről készült No Direction Home-je, mely az énekes híressé válásáról, New Yorkba költözéséről, majd 1966 júliusában történt motorbalesete utáni időleges visszavonulásáról szólt.

Jesse Dylan rendező dokumentumfilmje bemutatja a Magyarországon született és a náci megszállást túlélt Soros György életét, aki először Angliába, majd Amerikába menekült. Néhány kritikusa azt állítja, hogy ebben az időben együttműködött a megszálló csapatokkal a zsidók azonosításában, holott akkor még csupán 13 éves volt.

A közelmúltban Donald Trump, azzal vádolta meg Sorost, hogy a Közép-Amerikából bevándorlók karavánjait támogatja, de erre vonatkozó bizonyítékok nem álltak rendelkezésre.

A dokumentumfilm bemutatja azt is, hogy Soros György annak idején hogyan igyekezett a dél-afrikai apartheidnek véget vetni. Jesse Dylan dokumentumfilmjének azok a legerősebb pillanatai, amikor Soros maga nyilatkozik, egyik alkalommal azt is bevallja, hogy félreétette a mianmari népirtással kapcsolatos eseményeket és rossz oldalon foglalt állást.

Jesse Dylan dokumentumfilm-rendező / Fotó: Billboard

A jó szándékú dokumentumfilm Soros György személyének intelligens és szenvedélyes oldalát is igyekszik megmutatni, több-kevesebb sikerrel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3