Átadták a Budapest Díszpolgára címeket, Bodrogi Gyula is díjazott

Karácsony Gergely főpolgármester átadta Budapest díszpolgári címét többek között Bodroginak, Hernádi Juditnak, Tandori Dezsőnek, Novák Ferencnek és Pintér Bélának.

A skála színes: Bodrogi Gyulától Iványi Gáborig

Díszpolgári címeket adott át a Karácsony Gergely a főváros napja alkalmából. A főváros díszpolgári címet adományozott Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, aki nemrég életmentő műtéten esett át, Iványi Gábor lekésznek, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének és Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfusnak.

Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Ráday Mihály Kossuth-díjas operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső Kossuth-díjas költőnek. A Pro Urbe Budapest díjat kapott Hernádi Judit és Máté Gábor színművész, Pintér Béla író, rendező, Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a Fészek Művészklub, valamint “Beke” Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ezen kívül az ünnepi ülésen Budapest-díjat, Zalabai Gábor-díjat, Dr. Barna Sándor-emlékérmet, Papp László Budapest Sportdíjat és a Főváros Szolgálatáért Díjat is átadtak a kitüntetetteknek, közölte a 24.hu az MTI alapján. 

Budapest zöld, élhető, szolidáris és biztonságos hely marad, bármi áron

Hirdetések

A főpolgármester beszédében arra fektette a hangsúlyt, hogy Budapestnek nem pártszimpátián vagy önös hatalmi érdekeken kellene múlnia.

Budapest hídfőállás, sziget egy olyan közegben, ahol a hatalom ismét teljes központosítására törekszik, és politikai sikerét a valósághajlítás mellett frusztrációra, félelemre, az önzésre és a bezárkózásra akarja alapozni

– mondta, majd hozzátette, hogy Budapest megvédi magát az önös érdekekkel szemben, de nem falakkal, éppen ellenkezőleg, szerinte le kell bonatni a gyűlölet és a hazugság szülte falakat. 

Hangsúlyozta, a város vezetése nem enged abból, hogy Budapest zöld, élhető, szolidáris és biztonságos hely legyen. Akkor sem adja fel ezeket a célokat a város, ha most minden korábbinál nehezebb anyagi körülmények között kell megvalósítania.

Ugyanis véleménye szerint minden támadásnak ellenáll a szabadság és a város szeretete, ami minden különbözőségük ellenére összeköti a lakosait. Budapest ebben a helyzetben is halad előre. Kiemelte, ennek a haladásnak a letéteményesei azok, akik teljesítményükkel hozzájárulnak a haladáshoz, világlátott tervezők, bátor művészek, elszánt újítók, jó ügyeket felkaroló vállalkozók és az egyszerű becsületes munkásemberek is.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet