Sikerszakmák jönnek-mennek, azonban mégis akad pár olyan hivatás, amely időtlen idők óta tartja magát. Sőt, nem is csak fennmaradt, de egyre növekvő ázsiója is van, így egyre többen választják ezeket a stabil és jól jövedelmező szakmákat.
Mert valljuk be, a mai világban ritka az, amikor valaki csak a szívére hallgatva tud szakmát választani, szinte mindenki kénytelen mérlegelni az egyes szakmák anyagi oldalát is. Eléggé felkapott téma kis hazánkban, de úgy tűnik, idehaza a bolti eladókat a munkáltatók sok más szakmánál jobban megbecsülik. Anyagilag is.

Válassz érdeklődési köröd szerint!

Szerencsére az Alfakapos.hu kereskedelmi tanfolyamai közül az érdeklődési körödnek megfelelően is tudsz választani. Így abban a ritka helyzetben lehetsz, hogy a képzés elvégzése után olyan területen dolgozhatsz, amely a szívednek kedves, és közben meg is kapod érte a kellő megbecsülést.

Persze fontos, hogy rendelkezz olyan tulajdonságokkal, amelyekre egy eladónak vagy üzletvezetőnek szüksége lehet, így elengedhetetlen, hogy tudj az emberekkel kommunikálni, legyen elég türelmed, tudj gyorsan reagálni, képes légy több dolgot is fejben tartani, illetve némi szervezési, tervezési, logisztikai ismeretek sem ártanak. Ha pedig még idegen nyelven is beszélsz, akkor már tényleg nagyon nyerő vagy. De milyen szakmák közül tudsz válogatni? Mutatjuk is!

Milyen boltban dolgoznál a legszívesebben?

Ma már annyiféle üzlet létezik, hogy ember legyen a talpán, aki bármelyik típusú boltban megállja a helyét, és szakértelemmel tudja kiszolgálni a vásárlókat. Éppen ezért szervez az Alfakapos.hu specifikus eladói és üzletvezetői képzéseket. Neked melyik terület lenne szimpatikus?
  • A vegyiáru és gyógynövény eladó vagy a drogerista képzést annak ajánljuk, akiket érdekel a szépségápolás, az egészségmegőrzés valamint a háztartás.
  • Ha otthonosan mozogsz a divat világában, akkor a ruházati eladó képzés lesz a te utad.
  • Ha inkább a technológia vonz, akkor a műszaki cikk eladó képzést érdemes választani.
  • Persze a nagy aduász az élelmiszerbolti eladó, hiszen erre mindig és minden időben szüksége lesz az embereknek.
Fontos tudnod azonban, hogy általános iskolai végzettséggel csak az eladó, míg középiskolai végzettséggel eladói és üzletvezetői képzésekre is jelentkezhetsz! Ha az iskolai előmenetel engedni, érdemes mindkét végzettséget megszerezni, hogy egy esetleges üzletvezetői pozíciótól ne a végzettség hiánya válasszon el!

Legyen egy B terved!

A mai változó világban sok helyen lehet olvasni, hogy mindenképp érdemes B tervvel készülni, így ha most úgy is érzed, hogy stabil és jó szakmában dolgozol, nem árt bebiztosítani magadat. Soha nem tudhatod, mit hoz a sors, és mikor jöhet jól egy ilyen alapvető, ám mégis roppant hasznos végzettség.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.