Sikerszakmák jönnek-mennek, azonban mégis akad pár olyan hivatás, amely időtlen idők óta tartja magát. Sőt, nem is csak fennmaradt, de egyre növekvő ázsiója is van, így egyre többen választják ezeket a stabil és jól jövedelmező szakmákat.
Mert valljuk be, a mai világban ritka az, amikor valaki csak a szívére hallgatva tud szakmát választani, szinte mindenki kénytelen mérlegelni az egyes szakmák anyagi oldalát is. Eléggé felkapott téma kis hazánkban, de úgy tűnik, idehaza a bolti eladókat a munkáltatók sok más szakmánál jobban megbecsülik. Anyagilag is.

Válassz érdeklődési köröd szerint!

Szerencsére az Alfakapos.hu kereskedelmi tanfolyamai közül az érdeklődési körödnek megfelelően is tudsz választani. Így abban a ritka helyzetben lehetsz, hogy a képzés elvégzése után olyan területen dolgozhatsz, amely a szívednek kedves, és közben meg is kapod érte a kellő megbecsülést.

Persze fontos, hogy rendelkezz olyan tulajdonságokkal, amelyekre egy eladónak vagy üzletvezetőnek szüksége lehet, így elengedhetetlen, hogy tudj az emberekkel kommunikálni, legyen elég türelmed, tudj gyorsan reagálni, képes légy több dolgot is fejben tartani, illetve némi szervezési, tervezési, logisztikai ismeretek sem ártanak. Ha pedig még idegen nyelven is beszélsz, akkor már tényleg nagyon nyerő vagy. De milyen szakmák közül tudsz válogatni? Mutatjuk is!

Milyen boltban dolgoznál a legszívesebben?

Ma már annyiféle üzlet létezik, hogy ember legyen a talpán, aki bármelyik típusú boltban megállja a helyét, és szakértelemmel tudja kiszolgálni a vásárlókat. Éppen ezért szervez az Alfakapos.hu specifikus eladói és üzletvezetői képzéseket. Neked melyik terület lenne szimpatikus?
  • A vegyiáru és gyógynövény eladó vagy a drogerista képzést annak ajánljuk, akiket érdekel a szépségápolás, az egészségmegőrzés valamint a háztartás.
  • Ha otthonosan mozogsz a divat világában, akkor a ruházati eladó képzés lesz a te utad.
  • Ha inkább a technológia vonz, akkor a műszaki cikk eladó képzést érdemes választani.
  • Persze a nagy aduász az élelmiszerbolti eladó, hiszen erre mindig és minden időben szüksége lesz az embereknek.
Fontos tudnod azonban, hogy általános iskolai végzettséggel csak az eladó, míg középiskolai végzettséggel eladói és üzletvezetői képzésekre is jelentkezhetsz! Ha az iskolai előmenetel engedni, érdemes mindkét végzettséget megszerezni, hogy egy esetleges üzletvezetői pozíciótól ne a végzettség hiánya válasszon el!

Legyen egy B terved!

A mai változó világban sok helyen lehet olvasni, hogy mindenképp érdemes B tervvel készülni, így ha most úgy is érzed, hogy stabil és jó szakmában dolgozol, nem árt bebiztosítani magadat. Soha nem tudhatod, mit hoz a sors, és mikor jöhet jól egy ilyen alapvető, ám mégis roppant hasznos végzettség.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.