Az Oscar-díjas Bong Joon-Ho tolmácsa már saját filmet akar készíteni

Bármilyen furcsa, az Oscar-gálán történelmet író és agyondíjazott Élősködők dél-koreai rendezője, Bong Joon-Ho nem beszél túl jól angolul. A korábban Hollywoodban is dolgozó rendező mellett az egész díjátadó-szezonban mindig ott volt egy fiatal lány, aki, ha bonyolultabb kérdéseket kellett megválaszolni az interjúkon, vagy ha köszönőbeszédet kellett mondania, mindig hűségesen tolmácsolta a szavait. Ismerjük meg a történetét!

Sharon Choi hamarosan a saját Oscar-díjáért szállhat harcba?

Bong Joon-Ho hatalmasat tarolt az Élősködőkkel az Oscar-díjátadón, de lehet, hogy hamarosan komoly konkurenciával kerül szembe. A tolmácsa, aki a filmes díjátadó szezonban mindig mellette volt, a 25 esztendős Sharon Choi bejelentette, hogy saját filmet készít – írja a Dazed.

sharon choi bong joon ho 1
/ Fotó: Matt Petit/Getty Images North America

Choi jóeséllyel mindenki másnál többet szerepelt az Oscar-gála színpadán, hogy a négy kategóriában is diadalmaskodó film rendezőjének szavait angolra fordítsa – többek között egy megható köszönetnyilvánítást a legendás példakép, Martin Scorsese felé. Az így reflektorfénybe kerülő tolmácsot a twitterezők azonnal felkapták, egy külön videós összeállítást is készítettek róla. Az est végére hatalmas rajongótábora lett.

No Title

Dedicated to Sharon Choi, my queen #Oscars #Parasite pic.twitter.com/gFb8dc1IMG

Jól jöhet még Choi számára, hogy ennyire tűzközelbe került. A The Wrap riportere írta meg szintén Twitteren, hogy Choi az Oscar után azonnal bele akar kezdeni a saját filmjébe.

“Parasite” Director Bong Joon-ho & Interpreter Are Wowing the World | E! Red Carpet & Award Shows

Just when you thought Bong Joon-ho couldn’t be more likeable. The South Korean director of “Parasite” credits his interpreter Sharon Choi for a successful ca…

Joon-Ho is megerősítette a színfalak mögötti pletykákat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt már tudják, hogy Sharon is filmes szakemberként végzett az egyetemen. Nagyon kíváncsi vagyok a forgatókönyvére. Jelenleg ugyanis több egész estés filmvázlaton is dolgozik, alig várom, hogy láthassam. Tudom, hogy népes rajongótábora van már[/perfectpullquote]

– mondta az Oscar-díjas rendező a vörös szőnyegen, miközben Choi fordította a gondolatait. „Nagyon kellemetlen számomra ezt lefordítani” – folytatta Choi –, de Bong köszönetet mondott nekem, amiért a film egész kampánya simán lezajlott.”

Élősködők: Az osztályharc már a spájzban van – Kritika

A koreai filmművészetre egy ideje rendkívül jellemző, hogy elmossák a zsáner- és a szerzői művészfilmek közötti határt. Bong Joon-hon művei ennek kivétel nélkül remek mintapéldái. Nem más a helyzet az Élősködőkkel sem. élősködők film, élősködők kritika, koreai filmek 2019, bong joon hon, élősködők filmkritika


A dél-koreai filmművészet reneszánszát éli az újhullámos alkotóknak köszönhetően. Az indai közönségfilm-gyártás, Bollywood elnevezésének analógiájára az ázsiai ország „Hallyuwoodnak” keresztelt filmipara olyan rendezőkkel büszkélkedhet többek között, mint Kim Jee-woon és Park Chan-wook. Mi ezeket a koreai filmeket ajánljuk. De most abszolút Bong Joon-Ho a legnagyobb sztár, és ezek után Sharon Choi jövőbeli filmes karrierjét is szemmel fogjuk tartani.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból