Bár a megjelenésünk némileg genetikai eredetű, a bőrünk öregedésének 90%-a teljes mértékben rajtunk és a napi bőrápolási rutinunkon múlik.

A Bright Side összeszedte azokat a napi szokásokat, amelyek tönkreteszik a bőrödet, és az alábbiakban megtudhatod, hogy nem olyan nehéz elkerülni őket.

1. Hagyjod, hogy a hajápolási termékek hozzáérjenek a bőrödhöz

Borapolas.hibak .5
Sok hajtermék, köztük a sampon, balzsam és más hajformázó szerek póruseltömítő hatást fejtenek ki a bőrön, és pattanásokat, miteszereket és egyéb irritációkat okoznak a bőrön, mint például a fejbőrön és az arcon. Ez azért történik, mert a hajápolási termékek gyakran szulfátokból állnak, amelyekről ismert, hogy eltömítik a bőr pórusait.
Ennek elkerülése érdekében érdemes megfontolni a nem szulfátos hajtermékekre való váltást. Ezenkívül a jobb védelem érdekében előnyös, ha fejpántot használsz a homlokodon, és az arcodat tiszta törülközővel takarod le, amikor legközelebb hajtermékeket használsz.

2. Az arcszőrtelenítő termékek nem megfelelő használata

Borapolas.hibak .4
A póruseltömítő tulajdonságokkal rendelkező komedogén termékekkel végzett helytelen arcszőrtelenítés gyakran pattanásokat okozhat az arcon. Tehát alapvetően az egyik problémát a másikra cseréled.
Annak érdekében, hogy megfelelően tisztítsd meg az arcszőrzetet, és megelőzd a bőr további irritációit, kerüld a leggyakoribb póruseltömítő összetevőket (például kókuszolajat, pálmaolajat és búzacsírát) tartalmazó termékeket, ragaszkodj a nem toxikus kozmetikumokhoz, és próbálj meg nem komedogén címkéket keresni.

3. Méreganyagok a sminklemosóban

Borapolas.hibak .3
Egy másik gyakori kozmetikum, amely pórusok eltömődését és pattanások kialakulását okozhatja, a sminklemosóban található mérgező összetevők. Míg a sminktermékek maguk is problémásak, a smink eltávolítására használt lemosó is hozzájárulhat a bőrirritációhoz.
A probléma megoldása ismét a nem komedogén termékek használata lenne. Azt is javasoljuk, hogy a smink eltávolításakor alaposan mosd meg az arcodat, hogy hatékonyan eltávolítsd a lerakódott sminket, olajat és szennyeződést.

4. Hason alvás

Borapolas.hibak .2
A párnád mindent felszív, és amikor alszol, az arcod szorosan hozzá van nyomva a párnán lévő összes anyaghoz, ami viszont pattanásokat okoz, és eltömíti a pórusokat.
Gyakran nyáladzunk álmunkban, különösen akkor, ha az arcunk egyik oldalán alszunk, ami azt eredményezi, hogy pórusaink eltömődnek, és arcunk felszívja a rossz anyagokat, amelyek pattanások megjelenését és bőrirritációt okozhatják. Annak érdekében, hogy ne okozz kárt a bőrödben, próbálj meg a hátadon aludni.

5. Túl meleg vagy hideg vízzel történő mosakodás

Borapolas.hibak
Ha bőröd egészségéről van szó, a víz hőmérséklete kulcsfontosságú. A hideg víz nem távolítja el hatékonyan az összes felesleges lerakódást a bőrről, miközben a forró vízről ismert, hogy irritálja és kiszárítja a bőrt.
A hatékony bőrtisztításhoz a legjobb vízhőmérséklet a langyos, mivel eltávolítja a bőrön lévő lerakódásokat, miközben megőrzi az egészséges olajokat. Próbáld meg megtalálni azt az arany középutat, használj körülbelül 36,5–40,5 °C hőmérsékletű vizet.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.