Boris Johnson ma bocsánatot kért a királynőtől a Fülöp herceg temetése előtti éjszaka miatt. A Downing Street-en rendezett két partit a korlátozások alatt.

Ha a király mulat, az ország mulat

A bulin tanácsadók és köztisztviselők gyűltek össze, ahol alkoholt ittak a No10 néven ismert miniszterelnöki rezidencián, a távozó kollégák elbúcsúztatására – 2021. április 16-án. Másnap reggel a királynőt egyedül fotózták le a windsor-i Szent György-kápolnában, amint 73 éves férjét helyezték örök nyugalomra – közölte The Sun.

“Mélyen sajnálatos, hogy ez a nemzeti gyász idején történt, és a No10 bocsánatot kért a palotától” – jelentette be a miniszterelnök hivatalos szóvivője.

Kapcsolódó cikk

Abban az időben Anglia szigorú korlátozásokkal küzdött Johnson intézkedéseinek részeként. A beltéri gyülekezést megtiltották, kivéve, ha egy háztartásban vagy buborékban és hatfős csoportok találkoztak.

A No10 két pártja ellen most Sue Gray köztisztviselő nyomoz, aki már vizsgálja az állítólagos bezárás elleni támadások listáját. Állítólag nem talált elegendő bizonyítékot a bűncselekményre ahhoz, hogy az ügyet a rendőrségre küldje.

Rendőrségi ügy még nincs

A jelentések szerint mindkét eseményen legfeljebb 30 ember vett részt, de Boris már elutazott Chequers-be. Az egyik partit korábbi kommunikációs igazgatója, James Slack tartotta, a másikon pedig a miniszterelnök egyik személyes fotósa búcsúzkodott.

„Az egyén utolsó napján búcsúbeszédet mondott, hogy megköszönje minden csapat munkáját, amelyet az ő támogatásáért végeztek, mind azoknak, akiknek az irodában kellett dolgozniuk, és a képernyőn az otthonról dolgozók számára” – mondta a szóvivő.

Bocsánatot szeretnék kérni az okozott haragért és sérelemért. Ennek az eseménynek nem kellett volna akkor megtörténnie, amikor megtörtént. Nagyon sajnálom, és vállalom a teljes felelősséget

– nyilatkozta a mai napon James Slack, aki jelenleg a The Sun főszerkesztő-helyettese.

Mindez azután történt, hogy Boris Jhonson szerdán hivatalosan is bocsánatot kért, amiért részt vett a bulikon. A miniszterelnök jövője kérdéses a közvélemény szilárd és heves kommentárjai miatt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet