Hatalmas a tűz a nyíradonyi Borostyán Medhotelben. Az épület teljes tetőszerkezete teljes terjedelmében ég.

Összesen 80 ember hagyta el a hotelt

Tűz ütött ki vasárnap egy hotelben Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton – írja a katasztrófavédelem honlapja. A hotel tetőszerkezete teljes terjedelmében ég a közlemény szerint.

Borostyan Medhotel Kigyulladt Eg Tuz
A Tamásipusztai Borostyán Medhotel Kigyulladt Tetőszerkezete Lángol 2021. Október 17-Én. Az Ötös Fokozatúra Minősített Tűzhöz Nagy Erőkkel Vonultak Ki A Debreceni,A Nyíradonyi És A Szakolyi Tűzoltók, A Szálloda Épületét 85 Embernek Kellett Elhagynia / Fotó: Czeglédi Zsolt / Mti

A debreceni, a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Már a cím alapján lehetett sejteni, hogy ez csak a Borostyán Medhotel lehet, a Google térképe ugyanis más hotelt nem jelez az utcában. A Hajdu Press és a Haon.hu is azt írta, hogy a Borostyán Medhotel ég, ezt később az MTI is megerősítette.

Az épületet összesen nyolcvan ember hagyta el.

Épphogy ki tudtak menekülni a tűzoltók a Borostyán Medhotelből

A debreceni, a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. Tűzoltók tartanak a helyszínre Hajdúböszörményből, Hajdúszoboszlóról, Nyíregyházáról, Berettyóújfaluból és Fehérgyarmatról is.

Kigyulladt a nyíradonyi Borostyán Med Hotel tetőszerkezete - haon.hu

Kövesd híreinket a Hajdú Online-on is. www.haon.hu

Helyszíni információk szerint az egész tetőszerkezet összeomlott. A szálló vendégeket busszal szállítják más debreceni szállodákba, de van, akinek az autója kulcsa is a szállodában maradt menekülés közben. Állítólag épphogy ki tudtak menekülni a tűzoltók, mert egy csapat, miután kijött a lángoló épületből, leszakadt egy hatalmas gerenda.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet