A borotválkozás napjainkban nagyon gyakran végzett tevékenység.
Évtizedek óta dívik az a nézet, hogy a természetes szőrzet meghagyása nem éppen vonzó, sőt, vannak, akik egyenesen gusztustalannak tartják. Ezzel lehet egyetérteni vagy éppen vitatkozni vele, tény azonban, hogy a természetes intim szőrzet leborotválása egészségügyi kockázatot is rejteget magában. Ha ez a művelet nálad is a napi rutin része, mindenképpen olvasd el a következőket!

Hőmérséklet szabályozása

Talán ez jutna eszedbe legutolsóként, de az intim szőrzet a hőmérséklet szabályozásában is fontos szerepet tölt be. Ahogy testünk bármely más területén, a szőrnek ezen a részen is megvan a maga funkciója a hideg és a meleg évszakokban is. Például a szőrtüszők segítenek lehűteni a bőrt akkor is, mikor izzadunk.

Fertőzések elleni védelem

Az intim részek borotválása rendkívül megnöveli a fertőzésveszélyt. A szőr védőgátat képez a baktériumokkal és más kórokozókkal szemben, teljes eltüntetése pedig nyílt utat enged nekik.

Kapcsolódó cikk

Tevezes, Keszites, Eloallitas, Mas Celra 14

15 hétköznapi dolog, amit eredetileg egészen más célra terveztek

Most megnézheted, hétköznapi tárgyaid milyen funkciót töltöttek be korábban.

Elolvasom a cikket »

Hatása az ellenkező nemre

Ki hinné, hogy az intim szőrzet vonzó lehet a férfiak számára? Erről valószínűleg ők maguk sem tudnak, hiszen az egész tiszta kémia. A testünk intim részeken speciális illatot választ ki, ami kifejezetten vonzó az ellenkező nem számára. Ezt az illatot pedig a szőrzet tartósítja és árasztja magából.

Szemölcsök

A szemölcsök nemi úton terjedő betegségek jelei. Minél inkább lecsupaszítjuk magunkat odalent, annál nagyobb az esélye, hogy a kórokozók megtalálják a maguk útját, és fertőzések alakulnak ki. A szemölcsök pedig komoly veszélyt jelentenek az egészségre.

Irritáció

A borotválkozás, bármilyen ultramodern készülékkel is végzed, rendkívül káros a bőr számára. Irritációt, gyulladást, sebeket, karcolásokat okozhat, ami ezeken az érzékeny területeken még nagyobb problémát jelent. Természetesen egyéni ízlés dolga, hogy milyen fazont választasz magadnak odalent. Az azonban tény, hogy a borotválkozás intim részeken egyáltalán nem kockázatmentes szokás, ezért ha ki is tartasz mellette, végezd fokozott odafigyeléssel!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet