Káosz tört ki egy börtönben, miután dühös családok áttörtek egy kaput egy tömeges rabverekedést követő tiltakozáson.

Aggódtak a családok

A dühös jelenetek a mexikói Apodaca börtönében bontakoztak ki, amikor aggódó rokonok jelentek meg, és követelték, hogy a harcok után egyetlen rokont se helyezzenek át. Néhányan hozzátartozóik egészségi állapotáról is tájékoztatást kértek az őröktől – írta a Daily Star.

Megdöbbentő felvételeken látszik, ahogy a kapu bedől a tömeg súlya alatt, miközben a rohamrendőrök pajzsokkal közelednek a tömeghez. A Las Noticias Televisa Monterrey riportere a Twitter-en közölte, hogy az építmény összeomlásában hárman megsérültek, köztük két újságíró.

Borton-Lazadas-Rohamrendorok-Botrany-Mexiko-2
Az Apodaca Szociális Reintegrációs Központban zajló benti verekedésben 6 ember szenvedett különféle sérüléseket, mielőtt a börtönőrök akcióba lendültek, hogy megfékezzék az erőszakot.

Biztosították a börtön ellenőrzését

Aldo Fasci Zuazua biztonsági miniszter a Twitter-en azt mondta: “Néhány pillanattal ezelőtt verekedés tört ki az Apodaca 1 Reintegrációs Központban, ez az esemény ellenőrzés alatt áll. A verekedést a börtön biztonsági emberei gyorsan és hatékonyan megfékezték; hat ember könnyű, nem életveszélyes sérülést szenvedett.”

A hírek szerint 70 peso (1000 forint) felett tört ki a verekedés és egy sokkal nagyobb rendzavarás epizódjává fajult, amelynek során egy matracot is felgyújtottak.
A régió közbiztonsági minisztere megnyugtatta a közvéleményt, hogy a börtön ellenőrzés alatt áll, és kijelentette, hogy a börtön tevékenysége mostanra visszatért a normális kerékvágásba.

“A Büntetés-végrehajtási Központban a tevékenységek rendben zajlanak, és a börtönben lévő emberek kockázat nélkül, biztonságban vannak” – tette hozzá.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet