Végre megkapta Brad Pitt is a nekijáró Oscar-díjat

Csakúgy, mint Leonardo DiCaprio esetében, Brad Pitt Oscar-díjára is hosszú éveket kellett várni. Ám idén, 2020-ban eljött végre ez a pillanat, és a Volt egyszer egy hollywoodban nyújtott alakítát szoborral honorálták.

Legjobb mellékszereplőként díjazták

Hosszú éveken várakozása után, a 92. Oscar-gálán Oscar-díjat kapott alakításáért az elmúlt évtizedek egyik legismertebb hollywoodi színésze, Brad Pitt.

brad pitt oscar dij 2020 nyertesek volt egyszer egy hollywood
Brad Pitt Oscar-díjas a Volt egyszer egy Hollywood filmje miatt / Fotó: Kevin Winter / Getty Images

Pitt a legjobb mellékszereplőnek járó díjat kapta meg, a Volt egyszer egy Hollywood című Tarantino-filmben nyújtott alakításáért, írja a BBC. (A filmkritikánkat itt olvashatod.) A díjért erős volt idén a mezőny: Al Pacino, Joe Pesci, Tom Hanks és Anthony Hopkins ellen szállt versenybe Pitt. Azonban előzetesen mégis elég biztosan tippelgette mindenki, hogy idén végre meg fogja kapni a szobrot.

Beszédében odaszúrt Trumpnak

Köszönőbeszédében Pitt érintett belpolitikai témát is: arról beszélt, hogy azt mondták neki, hogy csak 45 másodperce van, hogy megköszönje a díjat, ami 45 másodperccel több, mint amennyit a Szenátus adott John Boltonnak a Trump elleni impeachment-tárgyalás során.

Gördeszkákkal harcol Donald Trump ellen egy művész

Donald Trump a harmadik elnök, aki ellen alkotmány felelősségre vonást kezdeményeznek. Még decemberben szavazta meg a kongresszus az impeachment eljárás lefolytatását. Két fő vádpont van Trump ellen: a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása. Az eljárás kiváltója Trump nyári megbeszélése az ukrán elnökkel.

Az 56 éves Pitt a gyerekeinek ajánlotta a díjat, majd méltatta Quentin Tarantinót, majd Leonardo Dicapriót is.

No Title

Brad Pitt’s full acceptance speech at the #Oscars pic.twitter.com/pIoiixbYrr

Pittet korábban háromszor jelölték Oscar-díjra, illetve a 12 év rabszolgaság produceri munkáiért kapott már egyet – bár azt aligha számolja valaki valódi Oscar-díjnak, nem? De végre kijárt neki!

A 92. Oscar-nyertesekről itt számoltunk be.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból