A brazil elnök szerint Leonardo DiCaprio okozta a tűzvészt az Amazonas mentén

A brazil elnök, Jair Bolsonaro hamisan vádolta Leonardo DiCaprio színészt-klímaaktivistát azzal, hogy szándékosan okozta az Amazonas menti tűzvészt, írja a The Guardian.

Jair Bolsonaro brazil elnök Leonardo DiCapriót okolja az amazóniai tüzekért, azt állítva, hogy az Oscar-díjas amerikai színész által támogatott nonprofit szervezetek a felelősek az Amazonas térségében pusztító erdőtüzek egy részéért.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]„DiCaprio jó fej, mi? Pénzt ad, hogy felgyújtsák az amazóniai esőerdőket”[/perfectpullquote]

mondta pénteken támogatóinak Bolsonaro.

Jair Bolsonaro Brazil Elnök Amazonas Tűzvész Leonardo Dicaprio
Jair Bolsonaro Brazil Elnök / Fotó: Gabriella Bilo / Agência Estado

DiCaprio környezetvédelmi szervezete ötmillió dolláros támogatást ajánlott fel az Amazonas térségének megóvására az után, hogy az esőerdő jelentős része odalett a júliusban és augusztusban tomboló tüzekben. Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, őskori sziklarajzok is odavesztek.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

Bolsonaro pénteki megjegyzését megelőzően helyi rendőrök razziát tartottak két nonprofit szervezet székhelyén az amazóniai Pará államban.

A hatóságok számos önkéntes tűzoltót őrizetbe vettek, majd elengedtek. A helyi rendőrség szerint az érintettek ellen azért indult vizsgálat, mert állítólag ők okoztak tüzet, hogy anyagi támogatáshoz jussanak a nonprofit szervezeteken keresztül. Ezt ők tagadják.

A szövetségi ügyészek vizsgálata azonban nem őket, hanem a helyi földfoglalókat hozta ki elsőszámú gyanúsítottként.

No Title

Novamente, com o áudio [email protected] pic.twitter.com/bKEnAl66lL

Bolsonaro 24 órával a hamis vád után – amit semmivel nem igyekezett bizonyítani – egy hasonlóan megalapozatlan vádat intézett az amerikai színész felé Facebookon, élő videóban.

Leonardo DiCaprio, te átkozott, együttműködsz azokkal, akik felégették az Amazonas-t”, állította Bolsonaro. Továbbá azzal is vádolja a színészt, hogy “részese a Brazília elleni a nemzetközi kampánynak.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk