Követem Élet + Stílus Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Leonardo DiCaprio 5 millió dolláros adománnyal járul hozzá az amazonasi tűzvész megfékezéséhez, írja a Dazeddigital.

- Advertisement -

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára.

Leonardo DiCaprio szívén viseli a Föld sorsát / Fotó: Sopitas

Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát. Bolsonaro katonai erőket vet be a tűz megfékezésére. Korábban hatalmas tiltakozások szerveződtek a Bolsonaro Amazonas pusztító politikája ellen.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Donald Trump, amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy készen állnak az együttműködésre a lángok megfékezése érdekében, de továbbra sem ismeri el az éghajlatváltozás és az ipar kapcsolatát. Így, tehát ahogy arra már korában is volt példa a tehetetlen politikusok helyett hírességek tesznek gyakorlati lépéseket.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt (~1,5 milliárd forint) adományozott olyan szervezeteknek, amelyek az amazonasi esőerdők megmentéséért fáradoznak.

A felajánlást öt helyi csoport kapja, amelyek a tűz megfékezésében és az érintetlen területek megvédésében vesznek részt.

DiCaprio alapítványa mellé számos sztár felsorakozott, akárcsak Kate Winslet / Fotó: Vogue

A támogatás a DiCaprio által újonnan létrehozott Earth Alliance (Föld Szövetség) szervezeten keresztül érkezik, amely egy Laurene Powell és Brian Sheth közreműködésével életre hívott környezetvédelmi alapítvány.

A legtöbb tüzet szándékosan gyújtják mezőgazdasági területek foglalása érdekében / Fotó: Interesting Engineering

Az Earth Alliance csak az egyik a Volt egyszer egy…Hollywood színészének a környezetvédelmi tevékenységei közül. Az év elején a Leonardo DiCaprio Alapítvány felkarolta azt a projektet is, amely a mesterséges intelligenciát az elefántok és tigrisek megmentésére használja fel.

Mesterséges intelligencia vigyáz az elefántokra / ContextUs

A vadőrök szerint az elefántok könnyen szem elől téveszthetőek a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, hatalmas méretük ellenére is. Ez megnehezíti a nemzeti park vadőreinek munkáját, hiszen 150 fővel kell megvédeniük egy Belgium méretű területen az ormányosokat, a portyázó orvvadászok ellen. Egy új szerkezet megoldást jelenthet a problémára, méghozzá egy AI-al felszerelt megfigyelő rendszer, amely alig vastagabb, mint egy emberi mutatóujj.

Az Earth Alliance mellett a WWF (Vadvédelmi Világalap) is várja az adományokat a súlyos ökológiai katasztrófa megfékezésének érdekében.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Így reagált Jennifer Aniston, amikor Brad Pitt viccelődött a SAG-gálán

Az amerikai film- és televíziós színészek céhének díjkiosztóját (Screen Actors Guild Awards) vasárnap este tartották, amelyen Jennifer Aniston és Brad Pitt is díjjal távozott.

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól

Wes Anderson legújabb filmje a pletykák szerint több mint négy órás lesz?

Banksy képeiből először nyílik kiállítás Budapesten

Februárban nyílik a budapesti, Banksy képeit bemutató kiállítás The Art of Banky – Without limits néven.

6 dolog, amit az éttermekben nem tisztítanak rendesen

Időnként jólesik, ha elénk teszik az ételt és nem nekünk kell megfőznünk. De tudtad, hogy egy étteremben kétszer akkora a valószínűsége, hogy ételmérgezést kapsz, mint otthon a saját konyhádban?

ez is érdekeltéged
<3