Leonardo DiCaprio 5 millió dolláros adománnyal járul hozzá az amazonasi tűzvész megfékezéséhez, írja a Dazeddigital.

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára.

Leonardo Dicaprio Earth Alliance
Leonardo Dicaprio Szívén Viseli A Föld Sorsát / Fotó: Sopitas

Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát. Bolsonaro katonai erőket vet be a tűz megfékezésére. Korábban hatalmas tiltakozások szerveződtek a Bolsonaro Amazonas pusztító politikája ellen.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Donald Trump, amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy készen állnak az együttműködésre a lángok megfékezése érdekében, de továbbra sem ismeri el az éghajlatváltozás és az ipar kapcsolatát. Így, tehát ahogy arra már korában is volt példa a tehetetlen politikusok helyett hírességek tesznek gyakorlati lépéseket.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt (~1,5 milliárd forint) adományozott olyan szervezeteknek, amelyek az amazonasi esőerdők megmentéséért fáradoznak.

A felajánlást öt helyi csoport kapja, amelyek a tűz megfékezésében és az érintetlen területek megvédésében vesznek részt.

Leonardo Dicaprio Foundation Kate Winslet
Dicaprio Alapítványa Mellé Számos Sztár Felsorakozott, Akárcsak Kate Winslet / Fotó: Vogue

A támogatás a DiCaprio által újonnan létrehozott Earth Alliance (Föld Szövetség) szervezeten keresztül érkezik, amely egy Laurene Powell és Brian Sheth közreműködésével életre hívott környezetvédelmi alapítvány.

Amazonasi Tűzvész
A Legtöbb Tüzet Szándékosan Gyújtják Mezőgazdasági Területek Foglalása Érdekében / Fotó: Interesting Engineering

Az Earth Alliance csak az egyik a Volt egyszer egy…Hollywood színészének a környezetvédelmi tevékenységei közül. Az év elején a Leonardo DiCaprio Alapítvány felkarolta azt a projektet is, amely a mesterséges intelligenciát az elefántok és tigrisek megmentésére használja fel.

Mesterséges intelligencia vigyáz az elefántokra / ContextUs

A vadőrök szerint az elefántok könnyen szem elől téveszthetőek a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, hatalmas méretük ellenére is. Ez megnehezíti a nemzeti park vadőreinek munkáját, hiszen 150 fővel kell megvédeniük egy Belgium méretű területen az ormányosokat, a portyázó orvvadászok ellen. Egy új szerkezet megoldást jelenthet a problémára, méghozzá egy AI-al felszerelt megfigyelő rendszer, amely alig vastagabb, mint egy emberi mutatóujj.

Az Earth Alliance mellett a WWF (Vadvédelmi Világalap) is várja az adományokat a súlyos ökológiai katasztrófa megfékezésének érdekében.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet