Követem Élet + Stílus Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Promóció

Leonardo DiCaprio 5 millió dolláros adománnyal járul hozzá az amazonasi tűzvész megfékezéséhez, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára.

Leonardo DiCaprio szívén viseli a Föld sorsát / Fotó: Sopitas

Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát. Bolsonaro katonai erőket vet be a tűz megfékezésére. Korábban hatalmas tiltakozások szerveződtek a Bolsonaro Amazonas pusztító politikája ellen.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Donald Trump, amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy készen állnak az együttműködésre a lángok megfékezése érdekében, de továbbra sem ismeri el az éghajlatváltozás és az ipar kapcsolatát. Így, tehát ahogy arra már korában is volt példa a tehetetlen politikusok helyett hírességek tesznek gyakorlati lépéseket.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt (~1,5 milliárd forint) adományozott olyan szervezeteknek, amelyek az amazonasi esőerdők megmentéséért fáradoznak.

A felajánlást öt helyi csoport kapja, amelyek a tűz megfékezésében és az érintetlen területek megvédésében vesznek részt.

DiCaprio alapítványa mellé számos sztár felsorakozott, akárcsak Kate Winslet / Fotó: Vogue

A támogatás a DiCaprio által újonnan létrehozott Earth Alliance (Föld Szövetség) szervezeten keresztül érkezik, amely egy Laurene Powell és Brian Sheth közreműködésével életre hívott környezetvédelmi alapítvány.

A legtöbb tüzet szándékosan gyújtják mezőgazdasági területek foglalása érdekében / Fotó: Interesting Engineering

Az Earth Alliance csak az egyik a Volt egyszer egy…Hollywood színészének a környezetvédelmi tevékenységei közül. Az év elején a Leonardo DiCaprio Alapítvány felkarolta azt a projektet is, amely a mesterséges intelligenciát az elefántok és tigrisek megmentésére használja fel.

Mesterséges intelligencia vigyáz az elefántokra / ContextUs

A vadőrök szerint az elefántok könnyen szem elől téveszthetőek a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, hatalmas méretük ellenére is. Ez megnehezíti a nemzeti park vadőreinek munkáját, hiszen 150 fővel kell megvédeniük egy Belgium méretű területen az ormányosokat, a portyázó orvvadászok ellen. Egy új szerkezet megoldást jelenthet a problémára, méghozzá egy AI-al felszerelt megfigyelő rendszer, amely alig vastagabb, mint egy emberi mutatóujj.

Az Earth Alliance mellett a WWF (Vadvédelmi Világalap) is várja az adományokat a súlyos ökológiai katasztrófa megfékezésének érdekében.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3