Ugyan II. Erzsébet királynő “sose panaszkodj, sose magyarázkodj” mantrája az egész brit uralkodói családra kiterjedt, a famíliának mégis megvan a maga módszere, hogy a nyilatkozatok helyett burkoltan fejezzék ki magukat. A világ legtöbbet fotózott hírességei trükkösen használják ki a divat adta lehetőségeket, amiken keresztül rejtett vélemények kiválóan közvetíthetők. Cikkünkben összeszedtük a királyi család 10 legikonikusabb divatpillantát, amik mögött több van, mint azt elsőre gondolnánk. 

Kate Middleton a szivárvány színeiben 

Kate Middletone Szivarvany
Kate Middleton A Szivárvány Színeiben / Forrás: Cambridgemums

Ezévben a szivárvány lett az egészségügyi dolgozók, valamint a Covid-19 ellen élvonalban harcolók iránt érzett szolidaritás szimbóluma. A koronavírus-járvány folytán karanténba vonult Kate Middletone az online felületeken való bejelentkezései során, fényképeken és videóbeszélgetésekkor mindig a szivárvány különböző színeiben pompázó szettekben tűnt fel. Kétségtelen, a hercegnő a gardróbja darabjait alkalmazta egy fontos üzenet kifejezésére, leróva ezzel tiszteletét az egészségügyi dolgozók előtt. 

Erzsébet királynő esküvői ruhájában 

Erzsebet Kiralyno Eskuvoi Ruha
Erzsébet Királynő Esküvője, 1947. / Fotó: Wikimedia Commons.

Erzsébet királynő 1947-ben kötötte össze életét Fülöp herceggel. A II. világháborút követően azonban Nagy-Britanniában súlyos gazdasági és társadalmi problémák uralták a hétköznapokat. A közhangulat nem épp a pompás esküvőknek és gazdagon díszített ruháknak kedvezett. A Johanna Marschner által tervezett menyasszonyi öltözet a letisztult eleganciának hódolt, tavaszi virágokkal díszített szoknyájáról önkéntelenül is Botticelli A tavasz allegóriája juthat eszünkbe. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A királyi menyasszonyi ruhák elbűvölő dokumentumaivá válnak annak az évnek, amelyben hordták azokat [/perfectpullquote]

– mondja Marschner. 

Meghan Markle és Harry herceg pirosban 

Harry Herceg Meghan Markle Pirosban
A Sussex-I Uralkodópár / Fotó: Getty Images

Az idén rendezett Mountbatten Festival of Music eseményen Meghan Markle és férje, Harry herceg tűzpiros ruhában jelentek meg. A szereléssel kétségkívül felhívták magukra a figyelmet, nem is beszélve arról, hogy az esemény nem sokkal a királyi családdal való szakításuk előtt történt. 

Harry herceg és Meghan Markle élvezik a kötelezettségek nélküli életet

Harry herceg és Meghan Markle élvezik a kötelezettségek nélküli életet Harry és Meghan kapcsolata elmélyült! Egy, a párhoz közeli forrás elárult néhány információt a People magazinnak arról, hogy mivel is tölti mostanában az idejét Harry és Meghan, vagy ahogy egymást hívják H és M.

Egyesek szerint a pár aznapi szettje csak az egymás iránti ragaszkodást és tiszteletet fejezte ki, esetleg egyszerűen csak jól akartak mutatni együtt. Azonban nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett miszerint, a brit katonai egyenruha – amiben Harry herceg is feltűnt – fontos jelentéssel bír. A katonák kötelező viseletének piros színe ugyanis az ellenség iránt érzett un-szimpátiát jelképezi. Ugyan Harry herceg katonai uniformisát korábban is hordta már, inkább annak fekete változatát választotta. 

Diana hercegnő és a nem-Chanel ruhája 

Diana Chanel
Diana Hercegnő Integet / Fotó: Wikimedia Commons

Diana hercegnő 1996-ban döntött úgy, hogy mivel képtelen szemet hunyni Károly herceg félrelépése felett, elvál tőle. Ugyanebben az évben búcsút mondott a Chanel kiegészítőinek, köztük értékes cipőknek is. Jayson Brundson, ausztrál divattervező a hercegnővel volt, amikor Diana kirámolta a gardróbjából a csinos darabokat, és mikor megkérdezte, miért dobálja ki azokat, csak ennyit felelt: 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Camilla and Charles [/perfectpullquote]

– jelezvén ezzel, hogy férjének és szeretőjének kezdőbetűi a Chanel lógóin is feltűnnek. 

Diana hercegnő és a “bosszú-ruhája”

Diana Bosszu Ruha
Diana Hercegnő A “Bosszú-Ruhájában” / Fotó: Wikimedia Commons

A “bosszú-ruha” kifejezés nem idegen fogalom, számos magas státuszban ténykedő előkelőség alkalmazza rejtett üzenetek közvetítése érdekében. Mind közül a legikonikusabb azonban Diana hercegnő Christina Stambolian által tervezett szettje volt. 1994 júniusának ugyanazon a napján viselte a ruhát, amikor Károly herceg először adott interjút Camille-lel való kapcsolatáról. Nem csoda, hogy másnap elárasztották az újságokat a Dianáról készült fotók. A merész ruhában ugyanis kétségtelenné vált: elszakadva a királyi családtól megtalálta az új önállóságát. 

Meghan Markle Victoria Beckham ruhájában 

Meghan Markle Kek
Meghan Markle Victoria Beckham Ruhájában / Fotó: Getty Images

Nemcsak “bosszú-ruhák”, de “reneszánsz-viseletek” is léteznek, Meghan Markle Victoria Beckham kék öltözetében való megjelenése pedig mindenképp ide sorolható.

Meghan Markle megmutatta új frizuráját: élő videóban jelentkezett be

Meghan és Harry sokkal lazábbak, legutóbb például ételt osztottak a rászorulóknak, és teljesen átlagos párként sétálgattak az utcán. Május hatodikán pedig gyermekük, Archie születésnapját ünneplik, és el is mondták, hogyan. De persze nem minden zökkenőmentes. Nemrég maga Meghan hozta nyilvánosságra az apja és köztük folytatott smseket, amiket a tavalyi nagy botrány során váltottak.

A korábban szinte csak barna színárnyalatokban látható Meghan Markle Kaliforniából való ideiglenes visszatérése az Egyesült Királyságba stílusos fordulópontja volt nemcsak a hétköznapi szettjeinek, de az életének is. Az élénk kék, testhez simuló anyag egy új fejezet jelképe Meghan Markle életében. 

Meghan Markle, Kate Middleton és Erzsébet királynő barna kabátban 

Hercegnok Barna Kabatban
Meghan Markle (Bal, Január 7.), Kate Middleton (Középen, Január 22.) Erzsébet Hercegnő (Jobb, Január 12.) / Fotók: Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg éveleji bejelentése, miszerint önálló útra lépnek jelentős változásokat ígért a királyi család számára. Ugyan a hír nagy port kavart, Meghan Markle, Kate Middleton és Erzsébet királynő barna árnyalatú ruhái mégis az összetartozást jelképezik, csakúgy ahogy a veteránoknál is. Persze, elképzelhető, hogy mindez csak a véletlennek köszönhető, ám számos tény nehezíti meg ezt a teóriát. Erzsébet királynő rajong a vibráló színekért és egy korábbi kijelentése szerint soha nem öltene magára bézst. De Kate Middletone is többször jelent meg barna árnyalatú szerelésekben a január folyamán, mint azelőtt.

Erzsébet királynő ikonikus kézitáskái 

Erzsebet Kiralyno Retikul
A Brit Uralkodóház Feje Kézitáskájával / Fotó: Getty Images

Erzsébet királynő kézitáskái éppolyan ikonikusak, mint a corgie-jai: egyszerűen nem lehet elképzelni őket egymás nélkül. Ugyan a retikülök csinos és praktikus kiegészítői lehetnek az uralkodónő aznapi szerelésének, használatuk sokkal inkább a stratégiák terepén találja meg célját.

Elmémesedett II. Erzsébet királynő tévébeszéd alatt viselt ruhája

Március 25-én a Buckingham Palota Instagram-oldala közölt egy képet a királynőről, amint éppen Boris Johnson nal a szokásos heti audienciát telefonon tartják meg. A fotó első látásra kitűnő mémalapanyagnak bizonyult – sokak szeme akadt meg a retró vonalas készüléken, mások pedig úgy értelmezték, kizárólag azért posztolták, hogy szellemesebbnél szellemesebb képaláírásokkal álljon elő a nagyközönség.

A királynő ugyanis a táskáival üzen a személyzete felé. Ha egy diskurzusa során bal karjáról a jobbra helyezi azt át, burkoltan üzen a személyzetnek, hogy véget vetne már az éppen zajló párbeszédnek. A földre helyezett retikül a kínos szituációktól való megmentés iránti segélykiáltásaként is felfogható, míg az étkezések közben asztalra helyezett kiegészítő az esemény végét jelzi. 

Diana hercegnő dekoltázs-táskái 

Diana Dekoltazs Taska
A Hercegnő Dekoltázs-Táskájával / Fotó: Wikimedia Commons

A táskákat nem csak a személyzetnek való üzengetésre lehet használni, de kreatív eszköze lehet a dekoltázsok eltakarásának is. Diana hercegnő számos ilyen kiegészítővel rendelkezett. Ezek megakadályozták a fotósokat abban, hogy a kocsiból kiszállva a hercegnő legintimebb részeit örökítsék meg kiradírozhatatlan felvételeiken.

Erzsébet királynő rubint koronája és Donald Trump 

Erzsebet Kiralnyo Donald Trump Rubint Korona
A Brit Királynő És Donal Trump, 2019. / Fotó: Getty Images

Amíg a királyi család tagjai szeretik túlontúl hangoztatni politikai semlegességüket, addig Erzsébet királynő az Egyesült Királyságban 2019 júniusában történt, Donald Trumppal való látogatása minden volt, csak az nem.

Ridley Scott: Donald Trump egy narancsfejű idióta, aki felettünk áll

A koronavírus következtében nemcsak kedvenc közösségi tereink búcsúztak el egy időre és fújták le a régvárt eseményeket, de a múzeumoknak is be kellett zárnia, valamint a filmipar is leállt. Olyan ágazatok is kárt szenvednek a járvány idején, amire először talán nem is gondolnánk: a pornóipar forgatásait is leállították.

A korona ékszerésze szerint a 96 Burmese-rubinttal díszített tiarát a királynő nászajándékként kapta a Burmában élő emberektől. Az ékszer a betegség és a gonosz szellem elleni védelem szimbóluma. Nos, hagyunk pár pillanatot, a sorok közti olvasáshoz.

Köszönjük, Harper’s Bazaar!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.