James Cleverly brit külügyminiszter kijelentette, nyilvánvaló, hogy Oroszország nem tartja be a katonai átláthatóságra vonatkozó kötelezettségvállalásait.

Aki nem látja, vak

Mint arról beszámoltunk, az orosz távol-keleti területekről az elmúlt hetekben megnövekedett csapat- és felszerelésmozgások után az erők Fehéroroszországban tartózkodtak kevesebb mint 32 kilométerre Ukrajna határától, ám most visszavonulni látszanak, habár ezzel többen nem értenek egyet.

A brit miniszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt szólalt fel, és kijelentette, az egész világ saját szemével láthatja, hogy Oroszország telepítette az Ukrajna lerohanásához szükséges erőket, és most már bevetésre készen áll – írta a The Guardian.

Az orosz katonák visszavonásáról szóló orosz retorika kapcsán pedig közölte, túlságosan is világos, hogy a heves ellenkezés hamis, és az orosz haderőépítés folytatódik.

Destabilizálás az orosz cél

Úgy folytatta, Oroszország akcióinak célja egyértelműen a megfélemlítés, és a fenyegetés arra vonatkozóan, hogy destabilizálják Ukrajnát, ez pedig annyira nyilvánvaló, hogy a Nyugat is tudja, Oroszország is tudja, sőt, az egész nemzetközi közösség számára teljes mértékben nyilvánvaló.
Közölte, ha Oroszország valóban komolyan gondolja a diplomáciai megoldást, akkor ténylegesen meg kell jelennie a diplomáciai találkozókon, és el kell köteleznie magát az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) értelmes tárgyalásai mellett – utalva ezzel arra, hogy szerdán sem jelentek meg és pénteken sem terveznek megjelenni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.