A tizedes stoppal érkezett megállítani az oroszokat.

Egy veterán brit mesterlövész, aki az ukrán erők megsegítésére utazott, azt mondta, hogy Kijev nem fog elbukni, mivel taktikájuk „teljesen szétveri” az orosz hadsereget, a védelmi erőfeszítéseket a „beszteroidozott Talibánhoz” hasonlította – írja a Ladbible.

Shane Matthews, aki számos iraki és afganisztáni küldetést teljesített, Lengyelországba repült, majd stoppal Kijevbe utazott, ahol segít a civilek kiképzésében és a város megerősítésében.

A 34 éves Matthews elmondta, hogy szemtanúja volt annak, ahogy a lövedékek „záporoznak” és a bombák „válogatás nélkül” hullanak, templomokat, iskolákat és hidakat találnak el –, de hisz abban, hogy az ukrán harcosok sikerrel járnak.

A tapasztalt mesterlövész 2009-ig hat éven át, tizedesként szolgált a Princess of Wales Királyi Ezred 2. zászlóaljánál.

Nemrég arról számoltunk be ebben a cikkünkben, hogy a világ egyik “legismertebb” mesterlövésze, a kanadai Wali Dubbed is elutazott Ukrajnába, hogy segítsen. Azonban az oroszbarát sajtó szerint megölte az orosz hadsereg. Azonban rajtuk kívül senki nem tudta megerősíteni. 

Wali arról lett nemzetközileg is ismert, hogy az Iszlám Állam elleni harcban egy nap alatt negyven ellenséget lőtt ki, a legtávolabbi célpont 3540 méterre tartózkodott tőle.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet