Követem Design Brit divattervezők gyártanak maszkot, hogy segítsék az egészségügyet

Brit divattervezők gyártanak maszkot, hogy segítsék az egészségügyet

Promóció

A British Fashion Council felszólította a brit divatipar dizájnereit, hogy ha kapacitásuk engedi, mindenképp segítsenek a koronavírus elleni védekezésben. A tervezők szájmaszkok gyártásával segítik a brit egészségügyi rendszert. 

A divatipar is besegít

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus Európa összes országát elérte, mindenhol küzdenek a járvány által generált nehézségekkel. Ugyan a brit kormány sokáig nem igen reagált a vészhelyzetre, a brit divatipar most mégis felhívta a figyelmet arra, milyen égető szükség lenne minél több ember munkájára, beleértve a neves dizájnereket is. A British Fashion Council felszólítása szerint a divatiparnak ugyanolyan komolysággal kell felelősséget vállalnia, mint bármilyen más ágazatnak, így érdemes mindent megtenniük a járvány megfékezése érdekében. 

Szájmaszkot viselők pózolnak a Londoni Divathéten / Fotó: Getty Images

Az Instagramon közzétett híreket követően az intézmény biztosította az embereket, hogy együtt fognak dolgozni a kormánnyal és az egészségügyi intézményekkel is, hogy még gördülékenyebben be tudjanak segíteni az gyárilag előállítható termékek árusításába. Ebbe beleértve a szájmaszkokat is, amikből nemzetközi hiány van, a koronavírus folytán megnőtt kereslet miatt. 

Szükség idején

A British Fashion Council kéri, hogy az elegendő kapacitással rendelkező dizájnerek is szálljanak be a közös munkába. 

Szükség idején a divatipar szintén igénybevehető 

– magyarázza döntését a British Fashion Council. Az intézmény lépésének köszönhetően várhatóan még több, akár kézzel elkészített szájmaszk lesz elérhető az emberek és az egészségügyi rendszer számára. 

Ezek a hírességek legjobb üzenetei a koronavírus-para ellen

20.1k Likes, 401 Comments – Diane von Furstenberg (@therealdvf) on Instagram: “make the best of it ….” „A londoni pestisjárvány idején, 1665-ben a Cambridge-i Egyetem is bezárt, és így Isaac Newton nak is otthon kellett maradnia.

Valószínűleg nem ez volt a divatipar utolsó lépése a járvány megfékezését illetően. És nem is ez az első nagyszabású figyelemfelhívása a brit tervezőknek. Stella McCartney angol divattervező a Párizsi Divathéten bemutatott darabjaival a fogyasztóerő kártékony hatásaira hívta fel a figyelmet. McCartney vállalata csak és kizárólag műbőrből és műszőrből készít ruhakölteményeket. A divattervező elmondása szerint ők az egyetlen luxusmárka, akik nem ölnek meg állatokat egy divatbemutatóért. A Párizsi Divathéten is ezt szerette volna hangsúlyozni, így a modelleket követően állatjelmezbe bújtatott személyek is a kifutóra léptek. 

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában – Vélemény

A tisztánlátás érdekében, érdemes pár pillantást vetni ezekre a homályos fogalmakra. A Föld felmelegedését az emberi tevékenység által kibocsátott üvegházhatású gázok okozzák, elsősorban az ipari termelések során keletkezett szén-dioxid, dinitrogén-oxid vagy metán. Mindez a hőmérséklet drasztikus emelkedéséhez vezet, ami már komoly globális problémákat és éghajlatváltozást idéz elő.

Ugyan a divatipar számos eseménye maradt el a koronavírus miatt, mint ahogy a Szöuli Divathét is, a globális problémák megoldásában, mint a járvány vagy a klímaválság, mégis aktívan részt vesz. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3