A British Fashion Council felszólította a brit divatipar dizájnereit, hogy ha kapacitásuk engedi, mindenképp segítsenek a koronavírus elleni védekezésben. A tervezők szájmaszkok gyártásával segítik a brit egészségügyi rendszert. 

A divatipar is besegít

A koronavírus Európa összes országát elérte, mindenhol küzdenek a járvány által generált nehézségekkel. Ugyan a brit kormány sokáig nem igen reagált a vészhelyzetre, a brit divatipar most mégis felhívta a figyelmet arra, milyen égető szükség lenne minél több ember munkájára, beleértve a neves dizájnereket is. A British Fashion Council felszólítása szerint a divatiparnak ugyanolyan komolysággal kell felelősséget vállalnia, mint bármilyen más ágazatnak, így érdemes mindent megtenniük a járvány megfékezése érdekében. 

Brit Dizajner Szajmaszk Koronavirus
Szájmaszkot Viselők Pózolnak A Londoni Divathéten / Fotó: Getty Images

Az Instagramon közzétett híreket követően az intézmény biztosította az embereket, hogy együtt fognak dolgozni a kormánnyal és az egészségügyi intézményekkel is, hogy még gördülékenyebben be tudjanak segíteni az gyárilag előállítható termékek árusításába. Ebbe beleértve a szájmaszkokat is, amikből nemzetközi hiány van, a koronavírus folytán megnőtt kereslet miatt. 

Szükség idején

A British Fashion Council kéri, hogy az elegendő kapacitással rendelkező dizájnerek is szálljanak be a közös munkába. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szükség idején a divatipar szintén igénybevehető [/perfectpullquote]

– magyarázza döntését a British Fashion Council. Az intézmény lépésének köszönhetően várhatóan még több, akár kézzel elkészített szájmaszk lesz elérhető az emberek és az egészségügyi rendszer számára. 

Ezek a hírességek legjobb üzenetei a koronavírus-para ellen

20.1k Likes, 401 Comments – Diane von Furstenberg (@therealdvf) on Instagram: “make the best of it ….” „A londoni pestisjárvány idején, 1665-ben a Cambridge-i Egyetem is bezárt, és így Isaac Newton nak is otthon kellett maradnia.

Valószínűleg nem ez volt a divatipar utolsó lépése a járvány megfékezését illetően. És nem is ez az első nagyszabású figyelemfelhívása a brit tervezőknek. Stella McCartney angol divattervező a Párizsi Divathéten bemutatott darabjaival a fogyasztóerő kártékony hatásaira hívta fel a figyelmet. McCartney vállalata csak és kizárólag műbőrből és műszőrből készít ruhakölteményeket. A divattervező elmondása szerint ők az egyetlen luxusmárka, akik nem ölnek meg állatokat egy divatbemutatóért. A Párizsi Divathéten is ezt szerette volna hangsúlyozni, így a modelleket követően állatjelmezbe bújtatott személyek is a kifutóra léptek. 

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában – Vélemény

A tisztánlátás érdekében, érdemes pár pillantást vetni ezekre a homályos fogalmakra. A Föld felmelegedését az emberi tevékenység által kibocsátott üvegházhatású gázok okozzák, elsősorban az ipari termelések során keletkezett szén-dioxid, dinitrogén-oxid vagy metán. Mindez a hőmérséklet drasztikus emelkedéséhez vezet, ami már komoly globális problémákat és éghajlatváltozást idéz elő.

Ugyan a divatipar számos eseménye maradt el a koronavírus miatt, mint ahogy a Szöuli Divathét is, a globális problémák megoldásában, mint a járvány vagy a klímaválság, mégis aktívan részt vesz. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet