Megalázták és bántalmazták az intenzív osztályon súlyos beteg édesanyját – ezt állítja egy nő a budapesti kórházról.

Nem mertek szólni

A később elhunyt asszony lánya az RTL Híradónak nyilatkozott. Azt mondta, súlyos COPD-s beteg édesanyja a kórházba kerülve azonnal lélegeztetőgépre került, majd légcsőmetszést hajtottak végre rajta. Az idős asszony így nem tudott kommunikálni – számolt be róla az RTL Híradó.

Ezek után legyengült, lánya állítása szerint alig foglalkoztak vele. Két nővér durvaságáról beszélt, s erre az RTL Híradónak névtelenül nyilatkozó két kórházi dolgozó is ráerősített. Ők azt mondták, a két nővér viselkedése nekik is feltűnt, de nem mertek szólni.

Ez a hallgatás és csend, ami az ilyen események körül van … én is, mi is hibásak vagyunk abban, hogy ezt eltűrjük 

– mondta eltorzított hangon a névtelenül nyilatkozó illető.

Súlyos kijelentések

Miután állítása szerint olyanokat mondtak a nőnek, hogy minek foglalkozni vele, úgyis meg fog halni, a nő úgy döntött, hazaviszi édesanyját. ekkor szembesült a testén látható zúzódásokkal, felfekvésekkel. Édesanyja azt mondta neki, bántalmazták.

A nő szerint rendszeresen látogatták a kórházban a családtagok az anyját, akik folyamatosan arra panaszkodott, hogy nem adnak neki inni és enni sem kap eleget, folyamatosan éhes volt. A családtagok a kórházban egy elvileg steril tálat is lefotóztak, amiben egy döglött poloska lebegett – derült ki a riportban látható felvételeken is. A nő panaszt tett a kórháznál, de érdemi választ nem kapott. Az RTL Klubnak viszont azt mondták, hogy belső vizsgálat volt, de nem találtak szakmai szabálytalanságot. A bántalmazásról nem volt semmi a válaszban.

Korábban is számoltunk már be olyan kórházi esetről, amikor szakmai szabálytalanság vagy mulasztás történt. A Pest megyei Valkón élő Galsa család december 12-én hívta a mentőket, miután gyermeküknek eltört a combja. Az esetkocsival egy gyermekorvos is ment, a kisfiút édesanyjával bevitték a János kórházba, ám elküldték őket onnan. Galsáék csak a harmadik budapesti kórházban leltek ellátásra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet