Követem Events Ez az a hely, ahol előre tudhatod meg, kik...

Ez az a hely, ahol előre tudhatod meg, kik lesznek a jövő előadói

Promóció

November 13-15 között megint elstartol a BUSH, vagyis a Budapest Showcase Hub, a tél legforróbb klubfesztiválja. A kelet-európai régió legjobb zenészei Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyein lépnek fel.

Három nap a jövőben

Promóció

A háromnapos zenei tudattágítón a keleti blokk és az idei vendég, Ausztria 35 előadója mutatkozik be. Sokan hazájukban több ezres koncerteket adnak és többekre már most felfigyeltek az ismert nemzetközi kiadók. Olyan fellépőket is meg lehet nézni, akik hamarosan a legnagyobb nemzetközi fesztiválok nagyszínpadain lépnek majd fel.

A Fran Palermo koncertje a Budapesti Showcase Hubon, 2018 / Fotó: sinco

A negyedik alkalommal megrendezett Budapesti Showcase Hub (BUSH) fesztivál idén még több kultikus belvárosi helyszínen zajlik, mint korábban, csakúgy, mint többek között LÄRM, Fogasház/Instant, A38 Hajó, Szimpla, Beat on the Brat, Robot, Toldi, ELLÁTÓház.

Egy jegyárért teljes zenei utazás

A szervezők idén is fontosnak tartották, hogy az összes helyszín könnyen bejárható legyen akár egyetlen este alatt is, és a résztvevők végre egy olyan klubtúrán vehessenek részt, ahol a helyek előtt ácsorgást koncertélményekre cserélhetik. A drága belépődíj, a fárasztó hazataxizás és a másnapos sátrazás helyett itt egyetlen jegy áráért mindenki teljes zenei utazást tehet és másnap a saját ágyában ébredhet.

Mother’s Cake – Creation’s Finest live (Off The Beaten Track)

Mother’s Cake – Creation’s Finest live Mother’s Cake – Off The Beaten Track (Live at Propolis 2014) Off The Beaten Track… © Mother’s Cake and GAB Music, 2014 video produced by Stefan Krösbacher. http://www.krost-audiovisual.com/ audio recorded and produced by Michael Reisigl @ Kulturcafé Propolis.

Mint minden évben, a zenei kiválasztás ismét a régió legfontosabb szakmai szereplőinkek segítségével zajlott. A BUSH szervezői idén 14 országból 700 zenei szakembert kérdeztek meg arról, hogy a saját országaikban kik a legkülönlegesebb, legfrissebb, legizgalmasabb új előadók.

Apey and the Pea: Az egész világ ellen buzdítunk – Interjú

A kecskeméti Félelem és reszketés után mi hír az Apey and the Pea zenekar háza táján? Állításuk szerint nem terveznek kecskét áldozni vagy kinyírni egymást. Azóta a NAGY-SZÍN-PAD legjobbjai közé beválasztották a bandát. Az Apey and the Pea tagjaival beszélgettünk.

A november 13-i nagyszabású megnyitón az A38 Hajón a magyar Trillion és az osztrák Mother’s Cake lép fel. Utóbbi, egy pszichedelikus és funk hatásokkal átitatott rocktrió, akik korábban olyan együttesekkel koncerteztek, mint a Dream Theater, a Limp Bizkit, a Tito & Tarantula vagy a Velvet Revolver.

A zenész, aki kórházban talált magára

A BUSH különlegességének ígérkezik a lengyel Perfect Son koncertje. Az indusztriális elektronikával áthatott, melankólikus szintipopot játszó Tobiasz Bilińsk a Caribou, Son Lux, José Gonzales bookingjáért is felelős Pitch & Smith istálló legújabb tagja. A melankólikus érzelmes dalszerző éteri dalaira már a SXSW fesztiválon felfigyelt a Nirvana egykori kiadója a Sub Pop. Ennek okán szerződtették első kelet-európai előadóként.

Anna Kaneelina – Thunder

The new album from Anna Kaneelina is out now http://www.annakaneelina.com THUNDER Director, cinematographer, editor – Jekaterina Abramova Assistant – Epp Kubu Colorist – Hans Ulman MUAH – Gerda Miller Special thanks to: Kuukulgur Film Meelis Melcu Lusmägi Kultuurikatel Order Anna Kaneelina’s debut album here: https://www.311.ee/anna-kaneelina?fbclid=IwAR2Uy2IPeOBQ6fWVKlYglG3LMRrSSNNttrY0rZScmAsRSDlsEwi7FCjPcDI Follow Anna on Spotify: https://open.spotify.com/album/4j3PKhKGcPiU7jphF84VXT?si=ZvmUNmXHS4KWpVU1bXXhKA Join Anna online: https://www.facebook.com/annakaneelina/?modal=admin_todo_tour https://www.instagram.com/annakaneelina/

A BUSH-on mutatkozik be az észt P.J. Harvey-ként emlegetett Anna Kaneelina, akinek minimalista hangzását dívás megjelenése teszi igazán egyedivé. Ráadásul Anna gyakran együtt zenél férjével, a tavaly a MÜPA színpadán és a BUSH-on egyaránt fellépő Erki Parnojával. Izgalmas felfedezés a litván junior a. Az otthonában, Vilniusban gigasztárnak számító lo-fi-elektropopelőadó csupán 2015 óta foglalkozik elektronikus zenével. Karrierjét egy utcai verekedésnek köszöheti. A fiatal zenész a kórházban tért magához, és semmire nem emlékezett korábbi életéből. Hat hónapot töltött ágyban fekve, ezalatt ismerkedett meg az elektronikával. Néhány hónap alatt 60 dalt írt, amiket ma már telt házas koncerteken ad elő.

junior.a / Fotó: A zenész hivatalos Facebook-oldala

Ezekre és több mint 30 további koncertre juthatnak be az igazi zeneimádók. Ráadásul most extrakedvezményes limitált számú elővételes jeggyel, 1. 200 forintért láthatják élőben azon előadókat, akikre a nagy tömegek csak jövőre csodálkoznak rá a zenei oldalakon.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. november 13-15.

Helyszín: Budapest

Jegyár: 1. 200 HUF-tól

Jegyfoglalás: ITT

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3