A koronavírus és az általa generált gazdasági helyzet ellen sokféleképpen igyekszünk felvenni a harcot. A legfontosabb azonban mindenki számára a magunk és mások védelme. Ennek érdekében több luxusmárkához hasonlóan a Chanel is arcmaszkokat készít. 

Mindenki igyekszik

A koronavírus komoly gazdasági krízishelyzetbe sodorja az iparágakat. A betegség ellen úgy tehetünk a legtöbbet, ha másoktól távolságot tartunk és ha lehetőségünk van rá, otthon maradunk. Ez azonban munkahelyek bezárását és karrierek megsemmisülését eredményezi. Ugyan már egyre több helyen és módon kutatják a betegség ellenszerét, pontos megoldás erre a helyzetre egyelőre nincsen. 

Chanel Arcmaszk Scaled
A Chanel Is Arcmaszkokkal Segíti Az Egészségügyet / Fotó: Getty Images

A kulturális élet is veszélybe került, hiszen számos fontos közösségi tér zárta be kapuit és események fújták le a rendezvényeiket. Több neves divatbemutató is elmaradt, a divatipar luxusmárkái ennek ellenére is igyekeznek kihozni a legjobbat a helyzetből. A brit  dizájnerek arcmaszkokat gyártanak, hogy segítsék az egészségügyet, de a legnagyobb olasz divatházak is hasonlóképp cselekednek. A francia Chanel is maszkok, valamint védőruházatok készítésébe fogott, az első prototípusok már napvilágot is láttak. 

Több milliárd maszk

A francia egészségügyi miniszter, Olivier Veran nyilatkozatában kifejtette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy lassítsák a járvány terjedését. 40 millió arcmaszkot rendelnek hetente, ami összeségében milliárdos nagyságrendű mennyiséget jelent. A maszkok elsősorban Kínából érkeznek, de pár napja a Chanel is besegít a gyártási folyamatokba. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A legtöbb munkaerőnket és partnerünket mozgósítjuk, hogy még több védelmet nyújtó maszkot és védőruházatot tudjunk gyártani [/perfectpullquote]

mondja a Chanel divatáruház. Jelenleg 4500 embert foglalkoztatnak annak érdekében, hogy a védőfelszerelések készítésével felvegyék a harcot a járvánnyal szemben. 

A Chanel arcmaszkok azonban nem feltétlenül ismeretlenek, a márka lelkes rajongói ugyanis már többször készítettek maguknak a márka logójával vagy ikonikus japán rózsával ellátott védő kendőket. Ezekből párat a Párizsi Divathét közönségében is felfedezhettünk. A sors fintora, hogy több ember, köztük a híres Nga Nguyen vietnámi előkelőség is itt kaphatta el a betegséget. 

Dizájnermaszkokban a tiszta levegőért: neves brit művészek tervezték az Extinction Rebellion tüntetésére a maszkokat

Február 20-án a londoni Természettudományi Múzeumban tiltakoztak az Extinction Rebellion aktivistái az Egyesült Királyságban mért katasztrofális légszennyezettségi mutatók miatt, írja a . Az erőszakmentes, ámde nagyon látványos és figyelemfelkeltő megmozdulásokat szervező aktivista csoport legújabb akcióját a londoni Természettudományi Múzeumba szervezték. Pici gyerekek szüleikkel, de az unokájuk jövőjéért magukat felelősnek érző nyugdíjasok is a földre vetették magukat húsz percre.

A Chanel mellett a Burberry is hasonlóképp védekezik a koronavírus ellen és segíti az egészségügyet. A Burberrynek pár hete egy új üzlete is nyílt, de a kialakult helyzet következtében a bolt már nehézkesen látogatható. 

A közösségi oldalak is megtesznek mindent annak érdekében, hogy segítsenek a kialakult helyzet által generált problémákon. A Facebook 700 ezer arcmaszkkal segíti az egészségyügyi dolgozókat és a kisebb vállalkozásoknak is igyekeznek kedvezményeket nyújtani. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.