Charles Randolph Oscar-díjas forgatókönyvíró rendezi az első koronavírus-filmet

Charles Randolph, A nagy dobás című film Oscar-díjas amerikai forgatókönyvírója az új koronavírus-járvány korai, vuhani szakaszáról forgatja első filmjét.

A traumákat feldolgozó filmek jelentőssége

Noha már korábban beszámoltunk róla, elkészülhet az első sorozat, ami a koronavírust tematizálja. Robert De Niro is úgy vélte, hogy a karantén jó témája lehet majd egy mozifilmnek, annak ellenére is, hogy borzasztó trauma ez az emberek számára. Mint mondta, eljön majd az ideje, hogy szembe kell néznünk ennek a helyzetnek a feldolgozásával. Az SK Global filmstúdió nem is várattatott minket sokáig: bejelentette, hogy megvalósítják. A stúdió számára készülő mozinak Charles Randolph nem csak rendezője, de írója és producere is lesz. Címe egyelőre még nincs.

Charles Randolph koronavirus film
Charles Randolph forgatókönyvíró az Oscar-díjával, amit A nagy dobás (2015) filmért kapott / Fotó: Getty Images

“Minél mélyebbre ásunk, annál gazdagabb lesz a vuhani történet. Nehéz dolog szörny ellen küzdeni, még nehezebb, ha a szörny teljes sötétben van” – idézte a Variety filmes portál Randolphot.

Vászonra viszik 2020-at

A film azokban a drámai hetekben játszódik, amikor az orvosok szembesültek a rejtélyes kórokozóval, mely nem sokkal később világjárványt okozott. Tehát a járvány korai, vuhani szakaszáról forgatja első filmjét.

Amerikai történészek egyébként már elkezdték áprilisban dokumentumálni a járvány időszakát. Azt nem tudni, Randolph-ék felhasználják ezen forrásokat, és nincs kétség afelől, hogy fontos lenyomata lehet a film 2020-nak. Azonban vélhetően jó marketingfogás is a téma, hiszen idei évünket a Black Lives Matter mellett leginkább a koronavírus határozza meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból