Kopcsányi Lilla

A bőröd alá kúszó groove

Rendhagyó koncertet adott hétfő este az A38 fedélzetén a veteránnak számító rapper/producer, Black Milk, aki a Nat Turner néven futó live banddel kiegészülve érkezett hozzánk. Black Milket, bevallom, csak produceri munkáiból ismertem előtte, illetve a koncert előtt ráhangolódásképp belehallgattam a dalaiba, de amit élőben a hajón arcba kaptunk, az minden várakozást felülmúlt.

Vissza/Előretekintés.

Az Érmezei életmű-kiállítás egyike azoknak, melyeket nem elég egyszer látni. Mint egy kiemelten jó klasszikust, legyen az akár könyv, zenemű vagy egy festmény, amit az ember időnként, mondjuk, félévente elővesz, és újra átpörgeti, belehallgat. 

„Az indikátor pedig? Egy másik ember”

A ContextUs irodalmi körökhöz kapcsolódó interjúsorozatának első alanya a Köménymag irodalmi kör. Bemutatottjaink: Bende Tamás, Csombor Rita, Ferencz Mónika, Gláser Diána, Horváth Veronika, Kopcsányi Lilla, Kovács Márton, Nagy Dániel, Őry István, Székely Örs.A ContextUs.hu irodalmi körökhöz kapcsolódó interjúsorozatának első alanya a Köménymag irodalmi kör: Kopcsányi Lilla

Skizofrén monológ

Skizofrén monológ; amelyben a sör, a cigaretta, a seggre csapás és a magányos lélek siralmai remekül megférnek egymás mellett a semmi ágán vacogva.

A párducmintás plüssdelfin esete az álmokkal

Múlt csütörtökön a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület adott otthont az Ébredni alszom, lefeküdni kelek föl / I sleep to wake up, I get up to lie down című fiatal alkotók által reprezentált kiállításnak. Az installációk között felvonult több fotó, vizuális és képzőművészeti alkotás, írhattunk írógéppel, hallgathattunk fejhallgatóval, és igen, még egy hatalmas plüss delfinnel is megismerkedhettünk.

Négyszögű Köménymag

Meghívást kaptam a Rombusz Műhelybe egy bizonyos Köménymag-estre, magamban rögtön két kérdés vetődött fel: mi az a Rombusz Műhely, és mit takar a Köménymag-est elnevezés? Rövid idő elteltével megtudtam.