Követem Nyereményjáték Hardcore filmrajongó vagy? Nyerj velünk 2 jegyet a Cinema...

Hardcore filmrajongó vagy? Nyerj velünk 2 jegyet a Cinema Niche mozijára

Promóció

A különleges vetítéssorozat következő etapjában Jia Zhangke A touch os sin (Egy kis bűn) című filmjét láthatják a hardcore filmrajongók február 3-án és 4-én este, a Bem moziban. Mi pedig két nyertes meglepünk egy-egy páros belépővel!

Promóció
- Advertisement -

A kortárs kínai film egyik legfontosabb alkotójának társadalomkritikus, markánsan egyedi hangvételű műve 2013-ban elnyerte Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját.

A touch of sin

Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.

A Touch Of Sin

A szervezők két, egymás után következő este is vetítik az A touch of sin filmet. Sőt, minden jegy mellé jár a filmhez egy meglepetéskiadvány is.

Jia Zjangke

A társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő féktelen fejlődés gerjesztette feszültségek világának, röviden a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője Jia Zhangke. Cannes-i és velencei fesztiválkedvenc filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni, az A Touch of Sin (Egy kis bűn) ennek a bámulatos életműnek az egyik legsokrétűbb munkája, ami megkívánta, hogy eredeti kópián lehessen látni Budapesten is.

Én nem az erőszakról csináltam filmet, hanem arról a társadalmi környezetről, amelyből az fakad

mondta Jia Zhangke az Electric Sheep Magazinnak.

Mi az a Cinema Niche?

A NICHE (nís) egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Céljuk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt.

Magyarországon nem vetített filmeket mutatnek be

A sorozat a chilei Pablo Larraín El Club című filmjével indul, amely a Berlinálén 2015-ben elnyerte a zsűri nagydíját – közölték a szervezők az MTI-vel. A sorozat ötletgazdáinak – Donáth Péternek és Bognár Péternek – a célja egy olyan közönség kialakítása, amelynek folyamatosan gyűjthetik a világ különböző fesztiváljain bemutatott izgalmas kortárs filmeket, “megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit”.

Segítenek az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

És hogyan juthatsz be másodmagaddal a Cinema Niche vetítésére?

Nincs más teendőd, csak jelöld meg cikk alján kommentben, hogy kivel mennél! Mi pedig kisorsolunk két nyertest, akik 2-2 jegyet kapnak a Cinema Niche és a ContextUs jóvoltából.

Nyereményjáték határideje: 2019. február 2-a, szombat

Eredményhirdetés: 2019. február 3-a, vasárnap, Facebook-oldalunkon

Látogass el a Cinema Niche Facebook-oldalára, és ha tetszik, amit csinálnak, kedveld őket – az egyedi rendezvényeket érdemes honorálni a figyelmünkkel!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3