Hardcore filmrajongó vagy? Nyerj velünk 2 jegyet a Cinema Niche mozijára

A különleges vetítéssorozat következő etapjában Jia Zhangke A touch os sin (Egy kis bűn) című filmjét láthatják a hardcore filmrajongók február 3-án és 4-én este, a Bem moziban. Mi pedig két nyertes meglepünk egy-egy páros belépővel!

A kortárs kínai film egyik legfontosabb alkotójának társadalomkritikus, markánsan egyedi hangvételű műve 2013-ban elnyerte Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját.

A touch of sin

Jia Zhangke filmjében a kínai társadalom keresztmetszetét szövi egybe az ország négy sarkából (és négy bűnügyi hírből) kiindulva. Filmje egy hátborzongató nyomozás a kínai gazdasági csoda sötét oldaláról és annak brutális hatásáról a hierarchia alján élőkre. Egy olyan világról szól, ahol a kisemmizetteknek nincs más választása, mint erővel ellenszegülni az elnyomásnak.

A Touch Of Sin3
A Touch Of Sin

A szervezők két, egymás után következő este is vetítik az A touch of sin filmet. Sőt, minden jegy mellé jár a filmhez egy meglepetéskiadvány is.

Jia Zjangke

A társadalmi ranglétrán belüli óriási különbségek és a tradíciókból kinövő féktelen fejlődés gerjesztette feszültségek világának, röviden a modern Kínának az egyik legelismertebb mesélője Jia Zhangke. Cannes-i és velencei fesztiválkedvenc filmjeit (Csendélet, Ősi folyók) legtöbbször egyéni esztétikai minőségükért és a periférián élők beható ismeretéért szokták dicsérni, az A Touch of Sin (Egy kis bűn) ennek a bámulatos életműnek az egyik legsokrétűbb munkája, ami megkívánta, hogy eredeti kópián lehessen látni Budapesten is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Én nem az erőszakról csináltam filmet, hanem arról a társadalmi környezetről, amelyből az fakad[/perfectpullquote]

mondta Jia Zhangke az Electric Sheep Magazinnak.

Mi az a Cinema Niche?

A NICHE (nís) egy rendszeres időközönként jelentkező vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Céljuk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt.

Magyarországon nem vetített filmeket mutatnek be

A sorozat a chilei Pablo Larraín El Club című filmjével indul, amely a Berlinálén 2015-ben elnyerte a zsűri nagydíját – közölték a szervezők az MTI-vel. A sorozat ötletgazdáinak – Donáth Péternek és Bognár Péternek – a célja egy olyan közönség kialakítása, amelynek folyamatosan gyűjthetik a világ különböző fesztiváljain bemutatott izgalmas kortárs filmeket, “megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit”.

Segítenek az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.

És hogyan juthatsz be másodmagaddal a Cinema Niche vetítésére?

Nincs más teendőd, csak jelöld meg cikk alján kommentben, hogy kivel mennél! Mi pedig kisorsolunk két nyertest, akik 2-2 jegyet kapnak a Cinema Niche és a ContextUs jóvoltából.

Nyereményjáték határideje: 2019. február 2-a, szombat

Eredményhirdetés: 2019. február 3-a, vasárnap, Facebook-oldalunkon

Látogass el a Cinema Niche Facebook-oldalára, és ha tetszik, amit csinálnak, kedveld őket – az egyedi rendezvényeket érdemes honorálni a figyelmünkkel!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból