A hiányzó fogak pótlására a leggyakrabban használt anyag a cirkónium. Tulajdonságainak köszönhetően optikailag és funkcionálisan is nagyon hasonlít a saját természetes fogakhoz. Mindkettő szempont meggyőző, ha az embernek koronára van szüksége, de mit lehet tudni a cirkóniumról, miért érdemes ezt a megoldást választani?

Milyen koronák léteznek?

A fogpótlás a Budapest Dentalnál professzionális módon zajlik. A legújabb fejlesztésű termékekkel dolgoznak a tapasztalt fogorvosok, akik a teljes fogatlan állapotból is képesek fogkrémreklámszerű mosolyt varázsolni.

Az első konzultáció alkalmával a fogorvos állapotfelmérést végez, ami magában foglalja a háromdimenziós röntgenfelvétel készítését is. Ezek alapján tud bővebb információt adni, hogy az adott esetben milyen kezelés vezet a legjobb eredményre. A cirkóniumkorona mellett fém- és porcelánkoronát is készítenek, de nem mindegyik javasolt minden problémára.

Hogyan készül a cirkóniumkorona?

Először az érintett fogat, fogakat körben lecsiszolják. Ez a folyamat bár hidegrázósan hangzik, szerencsére teljesen fájdalommentes, hiszen erős hatású helyi érzéstelenítésben végzik.

Ezután lenyomatot vesznek a fogsorról, majd a laborban CAD-CAM berendezés segítségével megtervezik és megalkotják a szükséges korona vázát. Ez a lézeres eljárás a minimálisra csökkenti az illeszkedési problémákat.

A kész vázat egy újbóli találkozó alkalmával fel kell próbálni, és ha valóban megfelelő, akkor a fogsor megkapja a végleges formáját. A külső réteg porcelánból készül, ettől lesz természetes hatása a koronának.

Amíg a végleges korona elkészül, a páciens ideiglenes pótlást kap, így a laboratóriumi elkészítési időt sem kell fogatlanul töltenie.

A cirkónium és a porcelán együttese a majdnem tökéletes fogpótlás

Azért csak majdnem, mert nem könnyű a saját fogainkat pótolni, ahogy egyik testrészünk hiányosságait sem. A cirkóniumváz biztosítja azt a harapás erősséget, amit a saját foggal érzékelünk, a porcelán küllem pedig fényáteresztő és színezhető tulajdonsága miatt abszolút természetes hatást nyújt. E két anyag kombinációja nem csak kirakat, valóban használható koronát kap az ember!

A pontos tervezés és faragás miatt nincs hézag, nincs szürke fémcsík az íny találkozásánál, ami esetleg zavaró lehet. A fémkoronák egyik legnagyobb hátránya, hogy gyakran okoznak allergiás tüneteket. A cirkónium teljesen fémmentes, sőt biokompatibbilis anyag, így ez a probléma nem áll fenn.

Tisztítás

Bár nem igazi fog, az ápolását pont ugyanúgy kell elvégezni, mintha az lenne. A szuvasodást okozó baktériumok kipucolását naponta legalább kétszer javasolt elvégezni. A nehezen elérhető részeket tisztítsa fogköztisztító kefével, végezetül öblögessen antibakteriális szájvízzel. Ha a koronát szakszerűen készítették el és helyezték fel, akkor sokáig élvezheti újdonsült fogait.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.