A hiányzó fogak pótlására a leggyakrabban használt anyag a cirkónium. Tulajdonságainak köszönhetően optikailag és funkcionálisan is nagyon hasonlít a saját természetes fogakhoz. Mindkettő szempont meggyőző, ha az embernek koronára van szüksége, de mit lehet tudni a cirkóniumról, miért érdemes ezt a megoldást választani?

Milyen koronák léteznek?

A fogpótlás a Budapest Dentalnál professzionális módon zajlik. A legújabb fejlesztésű termékekkel dolgoznak a tapasztalt fogorvosok, akik a teljes fogatlan állapotból is képesek fogkrémreklámszerű mosolyt varázsolni.

Az első konzultáció alkalmával a fogorvos állapotfelmérést végez, ami magában foglalja a háromdimenziós röntgenfelvétel készítését is. Ezek alapján tud bővebb információt adni, hogy az adott esetben milyen kezelés vezet a legjobb eredményre. A cirkóniumkorona mellett fém- és porcelánkoronát is készítenek, de nem mindegyik javasolt minden problémára.

Hogyan készül a cirkóniumkorona?

Először az érintett fogat, fogakat körben lecsiszolják. Ez a folyamat bár hidegrázósan hangzik, szerencsére teljesen fájdalommentes, hiszen erős hatású helyi érzéstelenítésben végzik.

Ezután lenyomatot vesznek a fogsorról, majd a laborban CAD-CAM berendezés segítségével megtervezik és megalkotják a szükséges korona vázát. Ez a lézeres eljárás a minimálisra csökkenti az illeszkedési problémákat.

A kész vázat egy újbóli találkozó alkalmával fel kell próbálni, és ha valóban megfelelő, akkor a fogsor megkapja a végleges formáját. A külső réteg porcelánból készül, ettől lesz természetes hatása a koronának.

Amíg a végleges korona elkészül, a páciens ideiglenes pótlást kap, így a laboratóriumi elkészítési időt sem kell fogatlanul töltenie.

A cirkónium és a porcelán együttese a majdnem tökéletes fogpótlás

Azért csak majdnem, mert nem könnyű a saját fogainkat pótolni, ahogy egyik testrészünk hiányosságait sem. A cirkóniumváz biztosítja azt a harapás erősséget, amit a saját foggal érzékelünk, a porcelán küllem pedig fényáteresztő és színezhető tulajdonsága miatt abszolút természetes hatást nyújt. E két anyag kombinációja nem csak kirakat, valóban használható koronát kap az ember!

A pontos tervezés és faragás miatt nincs hézag, nincs szürke fémcsík az íny találkozásánál, ami esetleg zavaró lehet. A fémkoronák egyik legnagyobb hátránya, hogy gyakran okoznak allergiás tüneteket. A cirkónium teljesen fémmentes, sőt biokompatibbilis anyag, így ez a probléma nem áll fenn.

Tisztítás

Bár nem igazi fog, az ápolását pont ugyanúgy kell elvégezni, mintha az lenne. A szuvasodást okozó baktériumok kipucolását naponta legalább kétszer javasolt elvégezni. A nehezen elérhető részeket tisztítsa fogköztisztító kefével, végezetül öblögessen antibakteriális szájvízzel. Ha a koronát szakszerűen készítették el és helyezték fel, akkor sokáig élvezheti újdonsült fogait.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.