Az ügyben nyomozást sürget a New York-i ügyvéd, Tyrone A Blackburn. Hivatalos levélben kéri a hatóságokat, járjanak utána a 2005-től 2017-ig tartó időszaknak a pár életében, amikor a feltételezett bűncselekményeket elkövethették.

Az esetek 2005 környéként történtek

A közelmúltban Clifford TI Harris rappert és feleségét, Tameka Tiny Harrist négy nő vádolta meg szexuális zaklatással – írja a The Guardian. Most egy New York-i ügyvéd, Tyrone A Blackburn segítségével szeretnék kivívni igazukat a bíróság előtt.

2021 Szexualis Zaklatas Nemi Eroszak Metoo Mozgalom
Clifford ‘Ti’ Harris És Felesége, Az Énekes Tameka ‘Tiny’ Harris / Fotó: Earl Gibson Iii

Az áldozatok közül ketten – nevüket nem vállalva – nyilatkoztak a New York Timesnak, és részleteket árultak el az állítólagos zaklatásukkal kapcsolatban. Mind a ketten 2005-re datálták az eseményeket, és az erőszak kapcsán hasonló módszert említettek: bedrogozták, majd megerőszakolták őket. Az egyik áldozat egy szórakozóhelyen találkozott velük, ahova barátnője is elkísérte. Ő azt állította, hogy látta, ahogy a lány a párral közösen távozik az épületből.

Ismeretlen nők panaszkodtak róla, hogy elrabolták, és az akaratuk ellenére fogva tartották őket napokig

– mondta a New York Times-nak a másik áldozat arra a kérdésre, mit tapasztalt TI és Tiny környezetében.

Clifford TI Harris és felesége, Tiny minden vádat tagad​

Steve Sadow, Clifford TI Harris és Tameka Tiny Harris ügyvédje is reagált az ügy kapcsán. A rapper és felesége üzenetét továbbította, miszerint minden vádat határozottan elutasítanak, igaztalannak és alaptalannak tartva azokat. Arra készülnek, hogy semmiféle büntetőjogi vonzata nem lesz az ügynek, ha ezek az állítások tisztességesen kivizsgálásra kerülnek.

Kapcsolódó cikk

A sztárpár “furcsa szokásaira” egyébként akkor figyeltek fel többen, mikor egykori barátjuk Sabrina Peterson több tucat üzenetet posztolt Instagramra, amiben a nők a párt szexuális és drogokkal való visszaéléssel vádolják. Emellett pedig azt is elárulta, hogy Clifford TI Harris már fegyverrel is fenyegette őt a múltban. A rapper szintén az Instagramot használta, hogy reagáljon ezekre a vádakra, amiket egytől-egyig tagadott.

A reflektorfény sötét oldala

Me Too-mozgalom térnyerésével azoknak az áldozatoknak a száma is nőtt, akik szexuális zaklatásuk ellenére képesek voltak hallatni a hangjukat és kiállni agresszoraikkal szemben.

Amíg Amerikában a Harvey Weinstein-sztori indította be a lavinát, hazánkban Sárosdi Lilla volt az első, aki szót emelt egykori rendezője, Marton László ellen. A Krétakör színésznője 20 év után végül elmesélte, volt főnöke szándékosan a szeme láttára végzett önkielégítést.

Hiába telt el azonban négy év a nagy port kavart ügyek óta, azóta is töretlenül szembesülnünk kell az újabb és újabb hasonló esetekkel. Egy hónapja Molnár ÁronnoÁr” a Tóth János és a Mi kis falunk sorozatok színésze vádolta meg abúzussal a színész-rendező Frenkó Zsoltot, aki bár visszautasította a vádakat, bocsánatot kért.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet