Coldplay: A koncertjeink terhelik a környezetet, ezért elhalasztjuk őket

Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay brit zenekar, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.

“Kell egy kis idő, hogy megvizsgáljuk, hogy lehetnének egy turnénak kedvező hatásai a környezetre”– mondta el a BBC-nek Chris Martin énekes.

chris matin coldplay koncertek környezetvédelem
Chris Martin, a Coldplay frontembere / Fotó: Getty Images

Az együttesnek pénteken Ammanban, Jordánia fővárosában lesz két fellépése, amit az interneten élőben lehet követni, az egyiket napfelkeltekor, a másikat naplementekor tartják, az Everyday Life című albumuk két részét mutatják be. A lemez pénteken jelenik meg.

Coldplay-rajongó vagy? Ezt a levelet akár neked is küldhette volna az együttes

Igazán fura levelet kapott a napokban Lena Tayara. Egy régi írógéppel írt, rejtélyes szöveget tele elütéssel, a Coldplay tagjaira utaló aláírásokkal. Ez meg micsoda? Az elsőre elgépelt „kedves barátaim” megszólítás után rögtön szabadkoznak a feladók, hogy nem tudnak jól gépelni, és elnézést kérnek emiatt. Valóban: a kisbetűvel kezdett mondatok, a mondatvégi írásjelek hiánya azonnal szembe tűnnek.

A zenekar utoljára 2016-2017-ben turnézott a világ körül, négy kontinensen 122 koncertet adtak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azért választottuk Jordániát, mert olyan helyet kerestük valahol a világ közepén, ahova általában nem jutunk el koncertjeinkkel[/perfectpullquote]

– mondta Chris Martin, aki hozzátette, csalódnának, ha a következő turnéjuk nem lenne karbonsemleges.

A Coldplay a londoni Természettudományi Múzeumban is ad egy koncertet november 25-én, és minden bevételüket környezetvédelmi szervezeteknek szánják.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból