Ferenc pápa vasárnapi beszédében az orosz invázió leállítására szólított fel.

Ezrek gyűltek össze Ferenc pápa vasárnapi áldására, amiről a Szeretlek Magyarország is beszámolt. “Fájdalommal a szívemben csatlakozom az egyszerű emberek hangjához, akik a háború befejezését kérik” – kezdte beszédét.

Hallgassák meg a szenvedő emberek kiáltását, és hagyják abba a bombázásokat és támadásokat. Isten nevében azt kérem, hagyják abba ezt a mészárlást!

A Szentatya a tárgyalásokról, a humanitárius folyosók biztosításáról is beszélt, mindenkit a menekültek segítésére szólított fel és megköszönte a hatalmas szolidaritást is. Oroszország támadását “elfogadhatatlan fegyveres agresszióként” jellemezte.

A pápa a civilek által lakott területek és gyerekkórházak bombázására is kitért, ezeket “barbárnak” nevezte, és kiemelte, ezeknek “nincs stratégiai okuk”.

Isten csak a béke Istene, nem a háború Istene, és az erőszakot támogatók meggyalázzák a nevét

 – tette hozzá. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.