Bár évek óta nehéz anyagi körülmények között élt, legjobb barátja szerint a halála előtt nem sokkal milliókhoz jutott hozzá Damu Roland, hogy valóra válthassa az álmát.

Hangos búcsúzkodás

Mint beszámoltunk róla, a közelmúltban koronavírus következtében elhunyt Damu Roland. Ahogy élete, most halála sem olyan csendes és családja, illetve barátai körében viták dúlnak.

Miközben a rokonok Damu Roland kétséges hagyatékán is marakodnak, a jó barát, Szilágyi Zsolt biztosan állította, hogy a színész a kórházba kerülése előtt komoly összeghez jutott egy ismerősüknek köszönhetően – számolt be róla a Blikk.

“Roli egy új, az internetre szánt tervét akarta megvalósítani, együtt dolgoztunk rajta. Egy közös barátunk adott neki ehhez anyagi segítséget, utalt neki több millió forintot” – állítja a férfi, aki a művész halála után többedmagával ment el Damu fővárosi lakására, hogy összeszedjék a holmiját.
A rokonok most azt tervezik, hogy rendőrségi eljárást indíttatnak, mert nem tudnak bejutni az elhunyt lakásába, illetve azt sem tudják, hol lehet az a bizonyos pénz.

Család és barátok játszanak háborúsdit

“Nem jutottunk be a lakásba, a menyasszonya járt ott, és úgy tudjuk, több dolog is eltűnt. Nincs meg a gitárja, az órái, a kulcsa, ami több mint furcsa. Nem kaptunk kulcsot, de amikor kerestük a főbérlőt, hogy engedjen be minket, kerek-perec megtagadta a kérést. Bezzeg, úgy tudjuk, Szilágyi Zsolt bemehetett. Édesanyám azt tervezi, feljelentést tesz, mert ilyet nem tehet valaki, aki barátnak vallja magát” – bosszankodott Damu unokatestvére, Tóth Zita.

Damu-Roland-Hagyateka-Oroksege-Csaladi-Vita
A férfi állítja, nincs rejtegetnivalója, és már a barátja búcsúztatóját is megtervezte, azonban még kérdés, mikor és hol lesz a temetés.
“Egy másolt kulccsal jutott be Roland kedvese – akiről nem tartom valószínűnek, hogy a jegyese volt – a főbérlő, valamint én egy közös ismerősünkkel. Tanúk előtt szedtem össze Roland cuccait, amiről leltár is készült, ezt elküldtem a szüleinek és Évának, a nagynéninek is. Roland holmiját egy raktárba vittük, mert az a hagyaték része. Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabokról van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba” – magyarázta Damu barátja.

Azok az emberek vinnék el a holmijait, és temetnék el őt, akiket Roland tudomásom szerint a Facebook-oldaláról is letiltott?

– zárta mondanivalóját ezzel a kérdéssel Szilágyi Zsolt, aki állta volna a búcsúztatási, temetési költségeket is, azonban ehhez engedélyre lett volna szüksége. A család ezt megtagadta tőle.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk