Dapper Dan, a ’80-as évek hip-hop sztárjainak legendás divattervezője Saweetie új klipjén dolgozott

Saweetie Best Friend című klipjében az extravagáns szerelések a ’90-es évek hip-hopos aranykorát idézik meg.

Vissza a ’90-es évekbe

Diamonté Harper, művésznevén Saweetie Doja Cattel közösen készített Best Friend című klipje megjelenésének első hetében máris 18 millió megtekintést ért el. A videóban felvonultatott elképesztő szettek közül az egyik összeállítás a fekete divat történeénekt egyik különleges darabjához kötődik. Nem kevesebbről, mint egy egyedi Dapper Dan for Gucci összeállításról van szó, amelyre méltán lehet irigykedni, írja a Harper’s Bazaar.

saweetie best friend klip 2
Saweetie / Fotó: Saweetie Instagram

Egészen óriási, buggyos ujjú rövid kabátka, melltartó, forrónadrág, és combközépig érő csizma – mindez sötétzöld bársonyból, rózsaszín Gucci-logókkal díszítve. Az arany ékszerekkel és a méretes műkörmökkel Saweetie mintha egyenesen a ’90-es évekből csöppent volna 2021 elejére. 

„Egy harlemi csajt akartam láttatni 1994-ből” – mondta Bryon Javar, aki az énekesnő sztájlisztjaként dolgozik immár három éve.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A cél eléréséhez keresve sem találhattak volna kompetensebb szakembert, mint Dapper Dan, aki az 1980-as években a Harlemben volt divattervező és butikos. Azzal híresült el, hogy olyan hip-hopsztárokat öltöztetett ikonikus üzletéből a Dapper Dan’s Boutique-ból, mint Eric B. & Rakim, Salt-N-Pepa, LL Cool J, Run-D.M.C., The Fat Boys vagy a Public Enemy. 1992-ben aztán bezárta a boltot, majd 2017-től rátalált Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatója, akivel azóta tető alá hoztak néhány közös projektet.

Mester és tanítványa közös munkája

„Ők kerestek meg engem. Elmondták, hogy nagyon tetszett nekik egy bizonyos ruhadarab, amelyet Diane Dixon részére terveztem a ’80-as években: egy szőrmekabát hatalmas, felfújt ujjakkal, geometrikus mintákkal. Valami hasonlóan szexit szerettek volna” – mesélt a közös munka indulásáról Dan.

„Leültünk és összedugtuk a fejünket, hogy kitaláljuk, mi is illik hozzájuk. Régen csak az ügyfél meg én találkoztunk. Manapság már a legtöbb előadónak van saját sztájlisztja. Az ötletekből kialakul, hogy mit szeretnének kifejezni, milyen az adott előadó imázsa, vagy éppen milyen a dal szövege” – folytatta a divattervező. 

Javar, aki Saweetie imázsáért is felel, elárulta, hogy évtizedek óta merít ötleteket Dapper Dan munkásságából, ahogyan most Diane Dixon kabátja is megihlette. Dapper Dantől kapott anyagmintákat, és akkor jutott eszébe, hogy tetőtől talpig Dapper DanGucci-cuccokban szeretné látni az énekesnőt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Amint az extravagáns ruha kezdett testet ölteni, jöhetett a kiegészítők kiválasztása: Mary J. Blige márkájának, a Sister Love MJB bambuszfülbevalója és Ruby Stella nyakláncai és gyűrűi adták meg a végső hip-hopos simítást.

Saweetie - Best Friend (feat. Doja Cat) [Official Music Video]

Download/Stream Best Friend (feat. Doja Cat): https://Saweetie.lnk.to/BestFriend❄️ICY GANG❄️Tap in with Saweetie to gain exclusive access to the next episode...

„Összhangba kell kerülni azzal a képpel, amelyet a sztárok és a sztájlisztjuk kialakítottak. Én segítek nekik kifejezni magukat. A legfontosabb különbség köztem és a többi divattervező között az, hogy a tervezők a sztájlisztokkal dolgoznak vagy egy másik divattervezővel kollaborálnak. Én az elmúlt 35-40 során mindig az ügyféllel dolgoztam. Azt akarom megtudni, hogyan látják önmagukat, mit gondolnak a saját imázsukról. Aztán pedig megtervezem, milyen ruha illik a legjobban ahhoz a képhez” – mondta Dapper Dan.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból