A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros György a liberális Führer.

"A liberális Führer"

„Európa Soros György gázkamrája” – írja Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent publicisztikájában.

Demeter Szilard Miniszteri Biztos Petofi Irodalmi Muzeum Soros Gyorgy
Demeter Szilárd, A Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatója / Fotó: Mti

Ritkán lehet azt mondani, hogy sikerült szintet lépni a magyar származású amerikai üzletember szidásában, de most mégis ez történt, Demeter ugyanis Hitlerhez hasonlítja Sorost.

Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai

– írja Demeter.

De miért ekézi Sorost?

A probléma az, hogy az EU 25 országának vezetői és az Európai Parlament a jogállamisági feltételekhez kötné az uniós pénzek folyósítását. Demeter ebből azt a következtetést vonja le, hogy „most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók.”

Azt is tudni véli, mi állhat Soros aktivitása mögött: szerinte „van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma. Soros György saját halála kapujában önnön szobrát faragja.”

A multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni

– írja Demeter annak tudatában, hogy Soros egyébként 14 évesen csak azért menekült meg a holokauszt elől, mert a Lupa-szigeten bújtatták.

Beismerés?

A Mérce egyik publicisztikájában arra hívja fel a figyelmet, hogy Demeter a cikkével elismerte: a kormányzati sorosozás valóban antiszemita kampány.

Demeter Szilard Soros Gyorgy
/ Fotó: Mohácsi Árpád László

A lap azt írja, hogy “mindezt annak a kormánynak a kulturális környezetéből kell olvasnunk, amelynek miniszterelnöke csupán egyetlen hónapja még Kertész Imre emlékét méltatta, a róla elnevezett intézet avatásán.”

Hozzáteszi, “a kormányközeli publicisták nagy része viszont eddig legalább annyira vigyázott a szájára, hogy ne bökje direkt oda, hogy a „gonosz öreg nácizsidót” szeretné láttatni benne. Most ennek is vége.”

A Deutsche Welle portréja: Soros  György önzetlen filantróp vagy liberális demagóg?

Soros  György: önzetlen filantróp vagy liberális demagóg? Ezzel a felütéssel kezdődik a Németországban működő, nemzetközi hírportál egyik vezércikke. A Deutsche Welle szerint egyeseknek az amerikai-magyar milliárdos a nagylelkűség megtestesítője. Mások számára viszont az álruhába bújt ördög. Mindenesetre a 87 éves Soros György a világ egyik legellentmondásosabb figurája. 

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

A három éve indult Soros-ellenes kampány miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminszternek is magyarázkodnia kellett a Jerusalem Postnak. Az interjú Szijjártó arról beszélt, hogy a kormány Soros elleni kampány egyáltalán nem antiszemita. Szijjártó azt mondta, hogy a kormányt nem érdekli Soros vallása, és az az antiszemita, aki a vallást belekeveri ebbe az ügybe, ami egy nyílt konfliktus, és Európa jövőjéről szól.

Büszkék lehetünk az antiszemitizmus elleni harcban elért eredményeinkre. Az antiszemitizmus ellen zéró toleranciát hirdettünk

– mondta a 2019-ben adott interjúban a magyar külügyminiszter. Mindezt megelőzte néhány héttel Trombitás Kristóf köztévés műsorában mondottak, miszerint a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.