Milyen szerepeket vállal egy ember az élete során?

A KÉPZŐ idei témája a “Szerep-modell” kérdése – azaz milyen szerepeket vállal egy ember az élete során. Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy fiatalnak, ha karriert épít vagy ha családot alapít?

A Diákhitel Központ Zrt. októberben, immáron hetedik alkalommal meghirdetetett festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszában ezen témák képzőművészeti ábrázolása áll. Az értékes és hasznos díjakért középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók egyaránt pályázhatnak. A művek elbírálásában a Grund, vígszínházi fiúzenekar tagjai is részt vesznek, melynek zenekarvezetője Fesztbaum Béla, színművész, aki egyben a KÉPZŐ fővédnöke is.

Liturgia és techno, bűn és bűnhődés bibliai tanításokon keresztül – Interjú Ádám Anna képőművésszel

Ez egy nyitott kérdés, ami a bűn elkövetéséhez való viszonyunkra utal. A darabban erre Kiss Rebeka Petra színpada és a Titkos kert installáció fókuszálnak, melyekben tetteinkért felelünk, szembenézünk, elszámolunk, és bocsánatot kérünk – vagy sem. : Három bibliai stáció jelenik meg három színpadon, három képzőművészeti installációvalkaröltve.

A Diákhitel Központ Zrt., az MFB Csoport tagja számára kiemelten fontos, hogy támogassa a társadalmi felelősségvállalás különböző formáit. Éppen ezért indította útjára évekkel ezelőtt a KÉPZŐ-t, tematikus képző- és fotóművészeti pályázatát. A pályázat sikerét mutatja, hogy az elmúlt években ezernél több pályázó közel 3000 pályamunkával jelentkezett, a kiállításokon száznál több művet mutatott be a Diákhitel Központ az A38 Hajó közreműködésével a nagyközönségnek.

51 bdg 5262
A Diákhitel KÉPZŐ pályázatának 2015-ös II. helyezettje, Kormos Bence András Egyelőre csak egyenlőre munkája / Fotó: Diákhitel hivatalos weboldala

A KÉPZŐ a magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatóit szólítja meg, hogy művészi eszközökkel ábrázoljanak bizonyos témákat. Idén arra kérdésre keressük közösen a választ, hogy milyen szerepeket vállal vagy kell vállalnia egy embernek az élete során.

Pályázni lehet minden olyan képző- vagy fotóművészeti alkotással, amely a társadalmi szerepek, vagy az egyéni életút-választások kérdéseire keresi a választ.

A diákok 2018. október 28-ig nyújthatják be pályamunkáikat. A művek közül szakértő zsűri választja ki a novemberben az A38 Hajón megrendezett kiállításra érdemes legjobb 20 alkotást, illetve dönti el, hogy kiket tart érdemesnek az első három kiemelt díjra.

50 bdg 5275
A Diákhitel KÉPZŐ pályázatának 2015-ös I. helyezettje, Pertics Flóra Bence András My krém is your krém munkája / Fotó: Diákhitel hivatalos weboldala

A kiállítás díjátadó ünnepsége és egyben megnyitója 2018. november 19-én, hétfőn lesz az A38 Hajón, ahol a Grund – vígszínházi fiúzenekar játszik. A legjobbnak ítélt művek egy héten át, november 25-ig láthatók az A38 Kiállítóterében.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból