Kiállították a néhai Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a Kensington-palotában.

Vilmos és Harry herceg adták kölcsön Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a kiállításra

A mesés ruhát a walesi hercegnő fiai, Vilmos és Harry adták kölcsön a Royal Style in the Making című kiállításra, amely egy hónappal Diana születésének 60. évfordulója előtt nyílt meg – írja a BBC hírportálja.

A tafota költeményt David és Elizabeth Emanuel tervezte az 1981 júliusában tartott esküvőre.

Diana Hercegno Menyasszonyi Ruha Kiallitas
A Ruhához Egy 7,6 Méteres, Gazdagon Díszített Uszály Is Tartozik, Amely Annak Idején Beterítette A Szent Pál-Székesegyház Padsorai Közti Folyosót / Fotó: Getty Images
A ruhához egy 7,6 méteres, gazdagon díszített uszály is tartozik, amely annak idején beterítette a Szent Pál-székesegyház padsorai közti folyosót.

Az 1980-as évek divatja is visszaköszön a ruhán

A ruha fűzős felsőrészét olyan régi carrickmacrossi csipkével díszítették, amely még Mária brit királynéjé volt. A történelmi utalás mellett azonban a korai 1980-as évek divatja is visszaköszönt a ruhán puffos ujjak, masnik és fodrok formájában.

A kiállításon egy videó is helyet kapott, amelyben Elizabeth Emanuel felidézi a telefonbeszélgetést, amikor Diana felkérte őt és akkori férjét a ruha elkészítésére.

Ez egyike volt azon különös pillanatoknak, amikor az ember rájön, hogy az élete már sohasem lesz a régi

– jegyezte meg a tervező.

A menyasszonyi ruhán kívül Vilmos és Harry édesanyjuk több másik ruháját is kölcsönadta a január 2-ig látogatható tárlatra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet