Követem Design A Dior összefog a Louvre-ral, hogy megmentsék a Tuilériák...

A Dior összefog a Louvre-ral, hogy megmentsék a Tuilériák kertjét

Promóció

Egy kert, ahol seregnyi forradalom masírozott végig, és szorosan kötődik a francia uralkodókhoz is. A Dior és a Louvre bejelentette, hogy szeretnék közösen rendbe szedni Párizs egyik legrégebbi közparkját.

Egy kalandos múltú kert

Promóció
- Advertisement -

A Tuilériák kertje a párizsiak és a városba látogató turisták szemében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő közpark. Az olasz reneszánsz stílusát magán hordozó kertet 1564-ben alakították ki Medici Katalin parancsára.

Tuilériák kertje / Fotó: Marcraux / Getty Images

A Tuilériák elnevezés a tetőcserép készítő gyár miatt honosodott meg, aminek a helyére később a Palota épült. A Versailles-i kastély felépülése alatt itt lakott XIV. Lajos, kertésze pedig tovább csinosította annak zöld övezetét.

A palotát később csak színháznak használták, majd XVI. Lajost fogságban tartották itt egy ideig. Napóleon volt az, aki ismét nagy erőfeszítésekkel látott neki a Palota renoválásának. A vállalás annyira jól sikerült, hogy a Bourbon restauráció uralkodói már a Palotában rendezkedtek be.

Az 1830-as forradalom alatt ezért a párizsiak megrohanták és el is foglalták az épületet. Az 1848-as felkelés alatt újráztak, majd 1871-ben fel is gyújtották a Kommün uralma alatt.

Zöld trend

A Dior divatcég és a Louvre Múzeum bejelentette, hogy közösen állítanák helyre a Tuileriák kertjét, írja a Harper’s Bazaar. Az „öt éves terv” célja, hogy ismét megnyithassák a park fákkal övezett részét.

Ez a lépés a Dior marketingcéljait szolgálja: 2020-ban a tavaszi-nyári showjukat a természet ünneplésének témájára szeretnék felfűzni. A klímakatasztrófa minden bizonnyal még gyakoribbá teszi azt a céges magatartást, ami a zöldítéssel igyekszik jó pontokat szerezni a fogyasztóknál.

Bella Hadid vagány frufruval jelent meg a Dior Menswear SS20 divatbemutatóján

Bella Hadid vagány frufruval jelent meg a Dior Menswear SS20 divatbemutatóján Bella Hadid is megjelent a Dior divatbemutatóján A modell tetőtől talpig feketében jelent meg, vagány, de ugyanakkor elegáns stílusban: a fekete garbója fölé fekete kabátot vett, egy pár fekete nadrágot és természetesen fekete Nike Air Force 1 sportcipőt húzott, és mindössze egy szerény ezüstlánccal dobta fel az öltözékét – írja a Design Taxi .

Ezeket a szavakon túl tettekkel is szeretnék nyomatékosítani: a francia fővárosban több mint 164 fát ültettek el. A következő showjukat pedig a Tuilériák kertjében szeretnék rendezni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3