Steven Van Zandt, művésznevén Little Steven, augusztus 15-én a Disciples of Soul zenekarával érkezik az Akvárium Klubba. Az idén megjelent Summer of Sorcery című, az elmúlt 20 év legjobb anyagait tartalmazó albumukról élőben is eljátsszanak párat a közönségnek.

Hirdetés

Az olasz származású amerikai zenész-énekes-színész többek között Little Steven néven szokott zenélni. Steven Van Zandt a Jersey-i partvidék zenei kultúrájában nőtt fel, és hamar összebarátkozott Bruce Springsteennel, így nem csoda, hogy később gitárosként az E Street Band tagja is volt.

Little Steven and the Disciple of Soul / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

Ebben az időszakban bekerült a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé is. Van Zandt 1984-ben hagyta el az E Street Bandet, és csak 1999-ben tért vissza az együttesbe, időközben azonban önálló zenei karrierbe kezdett és megalakult a Little Steven and the Disciples of Soul együttes, melynek frontembereként számos albuma jelent meg.

Dezső András: „Volt olyan gengszter, aki gratulált, hogy mennyire alapos munkát végeztem” / Maffiózók mackónadrágban

Hogyan éri el egy újságíró, hogy a kor legnagyobb gengsztere is régi barátként fogadja és meséljen neki? Korrajzot írni olyan, mint rekonstruálni egy világot. Esetünkben a ’70-es évektől napjainkig tartó magyar szervezett bűnözés világát. Dezső András Maffiózók mackónadrágban, dezső andrás könyvek

Steven Van Zandt elképesztően sokrétű, zenei karrierje mellett ismerős lehet színészi alakításai miatt, hiszen főszereplője volt a Maffiózók című sorozatnak, majd egy amerikai-norvég vígjátéksorozat főszereplője, társszerzője és producere is volt.

Emellett ír dalszövegeket, producerkedik, alapított egy lemezkiadót, vezetett rádiós műsort.

Sőt, létrehozott egy alapítványt, mely többek között segít jobban megismerni a rock and roll zenét a középiskolások számára, de volt zenei rendező és aktivista is.

Summer Of Sorcery

Provided to YouTube by Universal Music Group Summer Of Sorcery · Little Steven · The Disciples Of Soul Summer Of Sorcery ℗ A Universal Music Enterprises release; ℗ 2019 Wicked Cool Records LLC, under exclusive license to UMG Recordings, Inc Released on: 2019-05-03 Producer: Steven Van Zandt Composer Lyricist: Steven Van Zandt Auto-generated by YouTube.

2019-ben kijött a Summer of Sorcery című legújabb albuma, mely az elmúlt 20 év legjobb anyagait tartalmazza. Ebből is biztosan játszik majd Steven.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. augusztus 15., csütörtök, 20 óra

Helyszín: Barba Negra Track, Budapest

Jegyár: Elővételben 5. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Hirdetés