Egy megdöbbentő orosz propagandaadásban Dmitrij Kiszeljov azt állítja, hogy Oroszország „visszafogottan járt el” a NATO-val szembeni szembenézésben, de hamarosan fejlett fegyverekkel válaszol.

Dmitrij Kiszeljov, akit 2013-ban Putyin a Rosszija Szegodnya orosz állami irányítású médiacsoport vezető állásába nevezett ki, egy videót sugárzott, amelynek célja az volt, hogy meggyőzze az egyszerű oroszokat arról, hogy egész Európa fasiszta összeesküvést folytat ellenük, írja a DailyStar.

Az 1943. február 2-án véget ért döntő jelentőségű sztálingrádi csata 80. évfordulója alkalmából Kiszeljov egy torz történelemszemléletet osztott meg nézőivel, miszerint „a kollektív Nyugat” Hitler csapatai mellett harcolt Oroszország ellen.

A történelmi tényeket figyelmen kívül hagyva – és különösen elhallgatva az Oroszország és a náci Németország közötti megnemtámadási egyezményt, amely 1939 és 1941 között Hitlernek szabad kezet adott Nyugat-Európában – Kiszeljov kijelenti, hogy „egész Európa a fasiszta Németország oldalán állt”. Kiszeljov ezután Putyin beszédéből játszott egy részt, amelyben az orosz vezető arra figyelmeztet, hogy „a modern háború Oroszországgal teljesen más lesz”.

Nem küldjük a tankjainkat a határaikra, de megvannak a válaszadási eszközeink, és ez nem korlátozódik a harckocsik használatára…

– mondta korábban beszédében Putyin, vélhetően a nukleáris rakétatámadásokra utalva.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet