Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy az ukrajnai harcok még a nap lejártáig véget érhetnének, ha Kijev fegyverletételre utasítaná a „nacionalistákat”.

Dmitrij Peszkov állítása Volodimir Zelenszkij kijelentésére érkezett válaszul, miszerint az ukrán elnök szeretné még a tél bekövetkezte előtt lezárni a háborút, írja168.

Az ukrán fél még a mai nap lejárta előtt véget vethet mindennek, kell egy parancs a nacionalista egységeknek, hogy tegyék le a fegyvert, kell egy parancs az ukrán hadseregnek, hogy tegye le a fegyvert, és teljesíteni kell Oroszország feltételeit. És minden véget érhet még azelőtt, hogy ez a nap véget érne

– mondta Peszkov.

Emellett azt is elmondta, hogy a “különleges hadművelet” a tervek szerint halad, és “el fogja érni a céljait”. Arra nemmel felelt, hogy az orosz erőknek van-e hozzávetőleges menetrendje a harcok lezárására. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.