Már 1 millió 23 ezren részt vettek a kormány nemzeti konzultációjában – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Dömötör Csaba azt mondta, ebből is látszik, hogy olyan kérdésekről van szó, “amelyek mindannyiunk életét érintik, és amelyekről mindenkinek van véleménye”, írja a Bors az MTI nyomán.

“Ez nem véletlen” – tette hozzá. Szavai szerint arról volt szó, hogy a szankciók majd véget vetnek az orosz-ukrán háborúnak. Ez nem így történt, “kaptunk viszont helyette egyre nagyobb gazdasági viharfelhőket”. Elszállt az energia ára, rég nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, tartósan magas az infláció – sorolta.

Az államtitkár azt mondta, “eljutottunk oda, hogy gazdasági szempontból leginkább Európa húzza most a rövidebbet”.
Közben “nyoma sincs annak, hogy Brüsszelben változtatni akarnának ezen a politikán”, sőt újabb szankciókat akarnak – jelentette ki. “Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét, és vegyen részt a konzultációban” – emelte ki Dömötör Csaba, megjegyezve, a kérdőíveket postán és interneten is vissza lehet küldeni december 9-éig.
“A dolgok nem mehetnek így tovább, irányváltásra van szükség. És ha sokan állunk ki az igazunkért, közösen el is érhetjük!” – hangoztatta az államtitkár.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.