Rasszistának és az országra veszélyesnek nevezte Hollywood-ot Donald Trump amerikai elnök, írja a The GuardianEzt azután jelentette ki a kormányfő, hogy Kaliforniában, Ohióban és Texasban lövöldözések zajlottak.

Hirdetés

Az amerikaiakra károsnak és borzasztónak nevezte Hollywood pénteki beszédében Donald Trump. Szerinte az elitek általában követendő példák, de Hollywoodot nem nevezi annak, mert rasszista és az ország ellen dolgozik. Ezt annak apropóján mondta, hogy három amerikai államban is lövöldöztek.

Trumpot és a brit miniszterelnököt gúnyoló képet posztolt a Trónok harca Lena Headey-je

A Trónok harca színésznője, Lena Headey felkavarta az internetet azzal, hogy megosztott egy photoshoppolt képet Donald Trump és Boris Johnson államférfiakról, amelyen a Ragyogás-ikreiként ábrázolták őket. Miután Johnsont jelölték ki az Egyesült Királyság miniszterelnökének, az emberek gyorsan felismerték a hasonlóságot közte és az amerikai elnök között.

Habár az elnök nem hozott a közelmúltból példák rasszista filmekre, a megjegyzését megelőzően fulladt botrányba a The Hunt reklámja. Amit aztán le is kellett állítania a forgalmazó Universal-nak.

Hollywood tábla / Fotó: Starline Tours

A szatirikus thriller egy disztópikus Egyesült Államokat mutat be, ahol az elit társadalom szabadidős tevékenységét ‘rosszaltakra’, azaz kisebbségekre vadászik. Trump szerint a nagyvállalatok a konzervatívokat és a Republikánusokat fenyegetik, ami merőben más, mintha másokkal tennék. Hozzátette,

a vezérigazgatóknak el kellene jönniük a Fehér Házba vitázni vele a kérdésről.

Mark Steyn filmes szakember – védve a Fox imidzsét – ,,liberális Twitterstorm fantasy-nak” nevezte meg a filmet. Trump egyébként rövid hollywoodi karriere során cameózott a Reszkessetek, betörőkben és három Playboy softcore filmben.

Hirdetés